• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зарплатний борг перед співробітниками метро і Київпастрансу досяг 460 млн гривень

    Опубликовано: 2020-09-09 17:30:38

    Київський метрополітен і Київпастранс повідомили, що вони не можуть виплатити співробітникам зарплати. Через дії карантину у підприємств утворився борг в 460 млн грн, який вони попросили компенсувати з міського бюджету, передає УНН із посиланням на профільний портал mintrans.

    У свою чергу, на сесії Київської міської ради, 3 вересня, провалили голосування з цього питання.

    "Повторно розглянути це питання повинні на найближчому засіданні", - зазначає видання.

    Вплинути на результат провального попереднього голосування мер Києва Віталій Кличко не зміг. А тому погрожував депутатам, які не стануть голосувати вдруге - опублікувати список з їхніми прізвищами. Хоча дієвість такого кроку - сумнівна.

    Також зазначається, що метрополітен вперше просить у міста кошти на зарплати. Зазвичай підприємство заробляє близько 277 млн ​​грн доходу на місяць і витрачає на виплату зарплат близько 200 млн грн. Але за час карантину метро недоотримало близько 621 млн грн доходів. При цьому скорочувати співробітників або переглядати зарплати підприємство не може.

    "Ми комунальне підприємство, і закон забороняє нам будь-які скорочення", - говорить заступник начальника Київського метрополітену Наталія Макогон, - "Єдине, що ми могли - економити на перспективних проектах. Наприклад, ми відклали заміну ламп на енергоефективні та інші інвестиції. Ми розуміли, що зараз пріоритет - зарплати співробітників".

    Нагадаємо, що Кличко став єдиним мером Києва за всю історію, який не відкрив жодної станції метро.

    А згідно з даними соціологічного дослідження "Рейтинг", діяльністю столичного мера за підсумками його черговий каденції не задоволені майже 40% киян.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.