• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МОЗ заявили, що запаси ліків в регіонах дорівнюють річній нормі

    Опубликовано: 2020-08-12 18:00:29

    Міністерство охорони здоров’я працює над формуванням номенклатури для закупівель ліків на 2021 рік. Про це заступниця Міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова заявила на брифінгу, передає УНН з посиланням на пресслужбу МОЗ.

    “Станом на зараз доступних залишків в регіонах щодо лікарських засобів та медичних виробів обліковується на суму 5,6 млрд грн, що майже відповідає цілорічним бюджетам на закупівлі ліків у 2017, 2018, 2019 роках. Наприклад, у 2017 році було за весь рік виділено коштів на ліки у розмірі 6, 048 млрд грн, у 2018 — 5,947 млрд грн, 2019 — 6,491 млрд грн”, — сказала Шаталова.

    За словами заступниці Міністра, уже зараз відомство цілеспрямовано працює над закупівлею ліків на 2021 рік.

    “За моїм дорученням від 2 липня групи експертів з фахівцями МОЗ України та держпідприємствами, а також лікарями та представниками громадськості працюють над формуванням номенклатури вже на 2021 рік. Пропозиції до номенклатури підлягають обов’язковому громадському обговоренню, я це підкреслюю”, — зазначила Шаталова.

    Як наголосила заступниця очільника МОЗ, після затвердження номенклатури Міністерство розпочне збір потреби у ліках та медвиробах, необхідних пацієнтам, і ця потреба слугуватиме основою для формування замовлення та здійснення закупівель.

    Нагадаємо, у МОЗ розповіли про ситуацію з поставками ліків.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.