• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кількість вимушених переселенців у світі за рік зросла на 9 млн осіб - ООН

    Опубликовано: 2020-06-18 17:00:33

    Вимушене переміщення людей у світі нині торкнулось більше одного відсотка людства - 1 із 97 людей - і все менше й менше з тих, хто тікає, зможуть повернутися додому. Про це повідомляє УНН з посиланням на УВКБ ООН (Агентство ООН у справах біженців).

    Щорічний звіт УВКБ ООН про Глобальні тенденції, який на два дні випереджає Всесвітній день біженців 20 червня, показує, що станом на кінець 2019 року було переміщено безпрецедентні 79,5 мільйонів осіб.

    У звіті також відзначається зменшення перспектив для біженців, коли йдеться про сподівання на швидке вирішення їхнього становища. У 90-ті роки, щороку, в середньому 1,5 мільйона біженців могли повертатися додому. За останнє десятиліття це число впало приблизно до 385 000, а це означає, що зростання переміщення на сьогоднішній день набагато випереджає рішення.

    Звіт УВКБ ООН про Глобальні тенденції свідчить, що із 79,5 мільйонів людей, які зазнали переміщення наприкінці минулого року, 45,7 мільйонів – це люди, які втекли в інші райони своїх власних країн. Решта – це люди, переміщені в інші місця, з них 4,2 мільйона - люди, які очікують результатів прохання про надання притулку, в той час як 29,6 мільйона - біженці (26 мільйонів), а інші вимушено переміщені за межі своєї країни.

    Щорічне збільшення, з цифри 70,8 мільйона станом на кінець 2018 року, є результатом двох основних факторів. Перший фактор – викликає занепокоєння нове переміщення у 2019 році, зокрема в Демократичній Республіці Конго, Сахелі, Ємені та Сирії – остання зараз на дев'ятому році конфлікту і самостійно дає 13,2 мільйона біженців, шукачів притулку та внутрішньо переміщених осіб, що складає шосту частину світової загальної кількості переміщених осіб.

    Другий фактор – це ситуація венесуельців за межами їхньої країни, багато з яких не є юридично зареєстрованими як біженці чи шукачі притулку, але для них необхідні механізми захисту.

    В ООН нагадали, що 100 мільйонів людей щонайменше були змушені покинути свої домівки за останнє десятиліття, шукаючи безпечного притулку в своїх або за межами своїх країн.

    Нагадаємо, Уряд спростив процедуру отримання допомоги переселенцям на період карантину.

    Денис Масліков

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.