• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта хоче продати головний офіс на Хрещатику

    Опубликовано: 2020-06-11 18:00:18

    Голова Укрпошти Ігор Смілянський повідомив, що вони планують продати приміщення головного офісу на Хрещатику. Наразі це приміщення здають в оренду. Про це Смілянський розповів в ефірі одного з телеканалів, передає кореспондент УНН.

    Так, Смілянський розповів, що коли ще не було прийнято закон про можливість продажів, компанія здавала свої приміщення в оренду.

    “Коли я прийшов, вся Укрпошта заробляла 10 мільйонів на оренді майна в рік. Після того, як прийшла нова команда, за 2019 рік ми заробили 60 мільйонів. Тільки на одному Хрещатику ми заробляємо більше, ніж вся Укрпошта раніше”, — підкреслив голова Укрпошти.

    Однак завдяки закону, який було прийнято в листопаді 2019 року, з’явилась можливість продавати непрофільне майно — і компанія за короткий час заробила значну суму.

    “За один тиждень ми продали на 90 мільйонів. Це склади під Києвом і під Львовом. Це не поштові відділення”, — сказав Смілянський.

    Він пояснив, що наразі в головному офісі Укрпошти працює більш ніж тисяча людей, які виконують виробничі процеси — обробляють пошту, обслуговують посольства, Кабмін. У разі проведення акцій чи демонстрацій — усі робочі процеси блокуються.

    “Хрещатик, Майдан — місця, де відбуваються демонстрації, історичні події. Тоді блокується виробничий процес. Йому не місце в центрі Києва. Краще нехай це буде якийсь готель. А от Укрпошта може сміливо працювати не в центрі”, — пояснив Смілянський.

    Він додав, що можна залишити операційний зал як символ і візитівку, однак іншу частину приміщення краще продати інвестору.

    “Щоб привести головний офіс до ладу — треба 75 мільйонів грн. Ми його тримаємо, але це величезні кошти, що, я вважаю, краще направити на нові авто, нові відділення та IT-системи” — розповів Смілянський.

    Раніше УНН писав, що Укрпошта розпочала продаж непрофільних активів на 82 млн грн.

    Наталія Рябцева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.