Укрпошта хоче продати головний офіс на Хрещатику

11 июн, 18:00

Голова Укрпошти Ігор Смілянський повідомив, що вони планують продати приміщення головного офісу на Хрещатику. Наразі це приміщення здають в оренду. Про це Смілянський розповів в ефірі одного з телеканалів, передає кореспондент УНН.

Так, Смілянський розповів, що коли ще не було прийнято закон про можливість продажів, компанія здавала свої приміщення в оренду.

“Коли я прийшов, вся Укрпошта заробляла 10 мільйонів на оренді майна в рік. Після того, як прийшла нова команда, за 2019 рік ми заробили 60 мільйонів. Тільки на одному Хрещатику ми заробляємо більше, ніж вся Укрпошта раніше”, — підкреслив голова Укрпошти.

Однак завдяки закону, який було прийнято в листопаді 2019 року, з’явилась можливість продавати непрофільне майно — і компанія за короткий час заробила значну суму.

“За один тиждень ми продали на 90 мільйонів. Це склади під Києвом і під Львовом. Це не поштові відділення”, — сказав Смілянський.

Він пояснив, що наразі в головному офісі Укрпошти працює більш ніж тисяча людей, які виконують виробничі процеси — обробляють пошту, обслуговують посольства, Кабмін. У разі проведення акцій чи демонстрацій — усі робочі процеси блокуються.

“Хрещатик, Майдан — місця, де відбуваються демонстрації, історичні події. Тоді блокується виробничий процес. Йому не місце в центрі Києва. Краще нехай це буде якийсь готель. А от Укрпошта може сміливо працювати не в центрі”, — пояснив Смілянський.

Він додав, що можна залишити операційний зал як символ і візитівку, однак іншу частину приміщення краще продати інвестору.

“Щоб привести головний офіс до ладу — треба 75 мільйонів грн. Ми його тримаємо, але це величезні кошти, що, я вважаю, краще направити на нові авто, нові відділення та IT-системи” — розповів Смілянський.

Раніше УНН писав, що Укрпошта розпочала продаж непрофільних активів на 82 млн грн.

Наталія Рябцева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/484100.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua