• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В ЄС схвалили програму на 100 мільярдів євро для стримування безробіття

    Опубликовано: 2020-05-20 17:00:28

    Країни-члени ЄС домовилися про запровадження так званого інструменту SURE - тимчасової кредитної допомоги з боку ЄС країнам-членам для заходів зі збереження робочих місць в умовах кризи, спричиненої пандемією COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

    Рада ЄС з економіки та фінансів у вівторок, 19 травня, ухвалила відповідне рішення.

    Обсяг програми - до 100 мільярдів євро. У рамках цього інструменту країни-члени ЄС матимуть змогу отримати від блоку позики на вигідних умовах через суттєве збільшення державних видатків. Йдеться про видатки з 1 лютого поточного року, пов'язані з національними програмами допомоги в умовах неповної зайнятості та схожими заходами, у тому числі для самозайнятих осіб, а також санітарно-гігієнічними заходами, передусім щодо облаштування робочих місць.

    SURE є одним з трьох захисних механізмів загальним обсягом 540 мільярдів євро для найманих працівників, підприємців та країн-членів, щодо яких домовилася Єврогрупа 9 квітня. Глави держав та урядів країн-членів ЄС схвалили домовленість 23 квітня та поставили завдання, аби пакет був готовий до застосування з 1 червня.

    Нагадаємо, автомобільний ринок ЄС обвалився через пандемію.

    Денис Масліков

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.