• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина має намір вже у травні відкрити магазини і школи

    Опубликовано: 2020-05-06 17:00:43

    Уряд канцлера Ангели Меркель домовилося про подальші плани з ослаблення у Німеччині обмежувальних заходів у зв'язку з COVID-19 напередодні переговорів з цього питання з главами регіонів. Ослаблення передбачають можливість відкриття магазинів і шкіл вже в цьому місяці, пише DW, посилаючись на проекти документів, підготовлених урядом, передає УНН.

    Повідомляється, що переговори з питання зняття обмежень призначені на пізній ранок середи.

    Документи містять в собі кілька пунктів, зокрема:
    ▪️ всім магазинам, незалежно від їх розміру, буде дозволено відкриватися, якщо вони будуть дотримуватися строгих гігієнічних і соціальних заходів;
    ▪️ всі учні будуть повертатися до шкіл поетапно до літніх канікул, але з урахуванням протоколів щодо захисту учнів;
    ▪️ заборона на великі публічні заходи, такі як фестивалі та спортивні заходи, буде діяти до кінця серпня;
    ▪️ матчі "Бундесліги" можуть поновитися без уболівальників з середини до кінця травня;
    ▪️ людям похилого віку у будинках для людей похилого віку має бути дозволено приймати відвідувачів за умови, що в установі немає активного випадку COVID-19.

    Згідно з інформацією ряду видань, зокрема AFP, послаблення заплановані вже у травні.

    Уряд Німеччини, однак, буде рекомендувати, щоб обмеження були знову введені, якщо число нових випадків зараження перевищить певний поріг. Якщо число нових щотижневих випадків досягне більше 50 на 100 000 жителів у будь-якому регіоні або місті, необхідно негайно вжити суворих заходів соціального дистанціювання.

    Як повідомляє DW, кілька земель у Німеччині вже почали публікувати свої індивідуальні плани щодо ослаблення обмежувальних заходів на цьому тижні, включаючи відкриття ресторанів і готелів протягом травня - хоча графіки відрізняються.

    Як повідомлялося в УНН, раніше Туреччина заявила про рішення продовжити закриття шкіл до кінця травня в рамках заходів по боротьбі з розповсюдженням коронавірусу.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.