• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Білорусь готова до реальної інтеграції, але без примусу - Лукашенко

    Опубликовано: 2020-02-27 17:00:14

    Білорусь готова до реальної інтеграції, але без примусу. Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив сьогодні на зустрічі з головою Колегії Євразійської економічної комісії Михайлом Мясніковичем, передає кореспондент місцевого агентство БелТА, пише УНН.

    “Ми залишаємося, як завжди, віддані реальній інтеграції без спонукання до інтеграції (новий термін з’явився в союзі -„примушування до інтеграції“). І дивно, що почалося це з примусу до інтеграції Білорусі. Розумієте, про що йде мова”, — заявив білоруський лідер.

    Він нагадав, що ще разом з першим президентом Росії Борисом Єльциним білоруська сторона завжди ініціювала реальну інтеграцію: “наших держав — Росії та Білорусі, економік, життя людей і так далі. Зберігаючи суверенітет і незалежність”.

    “Ми тоді взагалі не говорили про те, що хтось повинен втратити суверенітет і незалежність. При всіх складностях в ті часи ми знаходили розв’язки зі складних питань. Коли розбагатіли, особливо Росія, почалися незрозумілі штовханина і метушня. І, як я вже сказав , примушування до інтеграції”, — звернув увагу Олександр Лукашенко.

    Лукашенко підкреслив, що Білорусь однозначно виступає за реальну інтеграцію на класичних принципах, які знає весь світ.

    “Ми плануємо підписати в травні цього року в Мінську стратегію інтеграції до 2025 року. Звичайно, ми повинні запропонувати серйозний варіант цієї стратегії. Без всяких там застережень і так далі. Якщо ми хочемо побудувати наш союз на реальних принципах інтеграції (а ми їх повинні у цій стратегії ще раз нагадати, якщо хтось забув), ми повинні запропонувати реальну програму цієї інтеграції”, — підкреслив глава держави.

    Додамо, президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив здивування з приводу трактування російськими міністрами його домовленостей з президентом РФ Володимиром Путіним щодо поставок нафти і компенсації втрат білоруській стороні від податкового маневру в нафтовій сфері Росії.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.