• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За три роки тимчасове житло отримали 800 переселенців

    Опубликовано: 2020-02-20 16:30:34

    За три роки 800 переселенців отримали тимчасове житло завдяки програмі 70/30. У 2020 році планують забезпечити житлом ще 50 сімей. Про це сказав заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Руслан Калінін під час презентації результатів дослідження щодо ситуації із внутрішньо переміщеними особами в Україні, передає УНН.

    "У нас є програма нашого міністерства – програма надання субвенцій 70/30. Тобто, ми надаємо 70% від загальної вартості житла, і ще 30% надає місцева громада. Таким чином, завдяки цій програмі, за три роки тимчасове житло отримали 800 переселенців. Загалом бюджет за три роки цієї програми – 85 мільйонів гривень. Я розумію, що це не дуже багато, але 800 людей отримали житло. На 2020 рік у нас закладено 20 мільйонів гривень на фінансування цієї програми, це також не дуже багато, приблизно десь 50 сімей", - сказав Руслан Калінін.

    За його словами, завдання міністерства - найближчим часом розподілити ці кошти між регіонами і внести зміни в бюджет 2020 року, та передбачити додаткове фінансування програми.

    "Хотіли б, щоб це було хоча б 80 мільйонів", - зазначив Руслан Калінін.

    Він додав, що в них вже зараз є заявок на 25 мільйонів гривень, і заявки надходять кожного дня.

    Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський хоче збудувати "місто-сад" для переселенців з Криму.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.