За три роки тимчасове житло отримали 800 переселенців

20 фев, 16:30

За три роки 800 переселенців отримали тимчасове житло завдяки програмі 70/30. У 2020 році планують забезпечити житлом ще 50 сімей. Про це сказав заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Руслан Калінін під час презентації результатів дослідження щодо ситуації із внутрішньо переміщеними особами в Україні, передає УНН.

"У нас є програма нашого міністерства – програма надання субвенцій 70/30. Тобто, ми надаємо 70% від загальної вартості житла, і ще 30% надає місцева громада. Таким чином, завдяки цій програмі, за три роки тимчасове житло отримали 800 переселенців. Загалом бюджет за три роки цієї програми – 85 мільйонів гривень. Я розумію, що це не дуже багато, але 800 людей отримали житло. На 2020 рік у нас закладено 20 мільйонів гривень на фінансування цієї програми, це також не дуже багато, приблизно десь 50 сімей", - сказав Руслан Калінін.

За його словами, завдання міністерства - найближчим часом розподілити ці кошти між регіонами і внести зміни в бюджет 2020 року, та передбачити додаткове фінансування програми.

"Хотіли б, щоб це було хоча б 80 мільйонів", - зазначив Руслан Калінін.

Він додав, що в них вже зараз є заявок на 25 мільйонів гривень, і заявки надходять кожного дня.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський хоче збудувати "місто-сад" для переселенців з Криму.

Дар'я Панченко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/477426.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua