• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підвищення кислотності у Тихому океані завдало шкоди крабам

    Опубликовано: 2020-01-28 18:00:58

    У Тихому океані кислотність підвищилася до критичного рівня, спричиняючи розчинення раковин крабів. Про це повідомляє УНН із посиланням на CNN.

    "Тихий океан окислюється з такою швидкістю, що краби Dungeness, одні з найцінніших ракоподібних на північному заході Тихого океану, зазнають пошкоджень через роз’їдення оболонок і пошкодження їх органів чуття", - йдеться у повідомленні.

    За результатами дослідження, хоч окислення океану не є несподіванкою, саме пошкодження крабів є передчасним, адже кислотність не передбачала, що це настільки швидко спричинить пошкодження крабів.

    "Якщо краби уже постраждали, нам потрібно впевнитись, що ми приділяємо достатньо уваги різним компонентам харчового ланцюга, поки не пізно", - зазначили дослідники.

    Наразі дослідники вивчають окислення океану та те, як зміна рівня pH впливає на узбережжя.

    Нагадаємо, у кашалота, який загинув після викидання на узбережжя шотландського острова Гарріс, знайшли у шлунку 100-кілограмову кулю зі сміттям.

    Антоніна Карташева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.