• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Влада Японії виділить 1,2 млрд доларів постраждалим від тайфунів районам

    Опубликовано: 2019-11-08 17:00:05

    Уряд Японії в п'ятницю схвалив екстрений пакет фінансової допомоги в розмірі 130 млрд ієн (приблизно 1,2 млрд доларів) районам, що постраждали від низки тайфунів, які обрушилися на країну у вересні-жовтні. Про це повідомляє NHK News, передає УНН.

    За даними видання, понад третини від цієї суми буде витрачено, зокрема, на відновлення пошкоджених житлових будинків та інфраструктури. Частина коштів піде на компенсацію збитків туристичної галузі - іноземні туристи, які вирішать відвідати постраждалі райони, отримають знижку на проживання в готелях і готелях в 5000 ієн (45 доларів) за добу. Пільги будуть діяти з грудня 2019 року по березень 2020 року.

    Нагадаємо, в результаті повеней і гірських обвалів, викликаних тайфунами "Факсай" і "Хагібіс", загинули понад 90 жителів Японії.

    За даними Міністерства охорони навколишнього середовища Японії, шкоди сільському і риболовного господарства Японії від тайфунів "Факсай" і "Хагібіс" перевищила 218 млрд ієн (1,9 млрд доларів). Від тайфуну "Хагібіс", зокрема, постраждали 38 з 47 префектур. На 8,5 тис. сільськогосподарських об'єктах пошкоджені зрошувальні системи поливного землеробства. Постраждали посіви на загальній площі в 14 тис. гектарів. Істотної шкоди завдано рибальським портам, прибережним фабрикам з переробки морепродуктів. У 20 префектурах зафіксований збиток від зсувів, більш ніж на 70 річках відзначені руйнування набережних і захисних споруд.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.