• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Людство вже вичерпало запас ресурсів Землі на 2019 рік

    Опубликовано: 2019-07-29 17:00:49

    Природні ресурси (воду, чисте повітря, ґрунт тощо, які планета здатна відновити протягом року) на 2019 рік людство вже вичерпало у понеділок, 29 липня, зазначається у звіті міжнародної організації Global Footprint Network, передає УНН з посиланням на DW.

    "Людство використовує природу у 1,75 разів швидше, аніж екосистема нашої планети може відновитися. Це наче ми користуємося ресурсами 1,75 Землі", - зазначається у повідомленні захисників довкілля.

    Ціною такого екологічного марнотратства, йдеться далі у звіті, є зникнення лісів, ерозія ґрунту, втрата біологічного розмаїття і збільшення вмісту діоксиду вуглецю в атмосфері, що веде до кліматичних змін.

    "У нас лише одна Земля - це визначальний контекст нашого існування. Ми не можемо користуватися 1,75 (своєї планети. - Ред.) без руйнівних наслідків", - зазначив засновник Global Footprint Network Матіс Вакернаґель (Mathis Wackernagel).

    Опублікований у звіті показник розраховується з 1986 року. Перетин межі відновлення планетарних ресурсів щороку настає дедалі раніше.

    Нагадаємо, у 1993 році цю межу перетнули 21 жовтня. У 2003 це відбулося 22 вересня. У 2017 році - 2 серпня.

    Анастасія Ткачук

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.