• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На пенсії українцям за п'ять місяців пішло понад 168 млрд грн

    Опубликовано: 2019-06-25 09:15:22

    Видатки Пенсійного фонду України на пенсійні виплати у січні-травні становили 168,4 млрд грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані з оприлюдненого Міністерством фінансів червневого макроогляду.

    "Видатки на пенсійні виплати у цей період становили 168,4 млрд грн. Видатки на виплату житлово-комунальних пільг та субсидій становили 10,2 млрд грн", - вказали у Мінфіні.

    Загалом же, за даними з макроогляду, видатки Пенсійного фонду у січні-травні зросли на 24,7% р/р - до 181,5 млрд грн (без урахування 9,9 млрд грн пенсій січня 2018 року, профінансованих у грудні 2017 року) через індексацію пенсій, фінансування одноразової допомоги окремим пенсіонерам, підвищення пенсій військовим пенсіонерам, а також виплату Фондом монетизованих житлово-комунальних субсидій.

    При цьому власні надходження Пенсійного фонду у цей період зросли на 22,9% р/р - до 94,3 млрд грн завдяки збільшенню середньої зарплати. Трансферт з державного бюджету у цей період становив 87,2 млрд грн.

    Нагадаємо, держбюджет у січні-травні був виконаний з профіцитом у 7,7 млрд грн, а не 8,6 млрд грн, про які повідомлялося раніше.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.