• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США розглядають можливість введення санкцій проти Туреччини через купівлю С-400

    Опубликовано: 2019-06-19 18:00:27

    Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість введення рестрикцій щодо Туреччини у відповідь на плани Анкари закупити у Росії зенітні ракетні системи (ЗРС) С-400. Про це повідомляє у власному матеріалі агентство Bloomberg, зазначає УНН.

    Найбільш серйозний пакет обмежувальних заходів обговорюється між членами Ради національної безпеки США, Держдепартаментом і Мінфіном і “завдасть шкоди турецькій економіці, яка і так переживає непрості часи”, наводить агентство слова трьох неназваних джерел, знайомих з ситуацією.

    Відзначається, що найбільшу підтримку має варіант введення санкцій відповідно до прийнятого в США в 2017 році закону CAATSA (“Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій”) проти ключових оборонних підприємств, які співпрацюють з російськими компаніями. Плановані рестрикції відріжуть турецьким підприємствам доступ до фінансової системи США, що унеможливить закупівлю Анкарою деталей американського виробництва, а також продаж своєї продукції на території Сполучених Штатів.

    За даними джерел Bloomberg, американські санкції можуть вступити в силу на початку липня, коли Туреччина почне отримувати від Росії ЗРС С-400, однак, вказує агентство, Трамп не планує оголошувати про ці заходи до проведення саміту Групи двадцяти в Осаці в кінці червня, де глава Білого дому може зустрітися з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

    Нагадуємо, у понеділок США попередили Туреччину, що розміщення на її території російських зенітно-ракетних комплексів С-400 може спричинити не тільки заборона на експорт до Туреччини винищувачів-бомбардувальників F-35, але і введення санкцій.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.