• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Влада створить усі умови для розвитку українського села – Віктор Ющенко

    Опубликовано: 2006-02-06 09:02:00

    Президент України Віктор Ющенко наголошує, що українське село потребує комплексної програми підтримки і розвитку. У своєму щотижневому радіозверненні до українського народу Глава держави підкреслив, що держава вже здійснила ряд кроків, спрямованих на розвиток села.

    Одним із головних заходів є, за словами Президента України, удосконалення фіскальної політики. «Ми зберігаємо сприятливий податковий клімат для аграріїв», – наголосив В. Ющенко. Крім того, продовжено термін справляння фіксованого податку та податку на додану вартість. «Я гарантую – поки село не стало на ноги, ми не будемо збільшувати податковий тягар», – запевнив Президент.

    Президент підкреслив, що кожен, хто йде працювати в сільську місцевість, «має знати, що це особлива економічна зона, де існують найменші в українській економіці податки», додавши, що «позитивний досвід» такої роботи вже є: «У 2000 році мій уряд успішно працював у такому режимі оподаткування».

    Віктор Ющенко також запевнив, що держава буде захищати вітчизняного сільського виробника. «Підтримка фермера – це основа політики кожної європейської держави. Цього року уряд виділив 2 мільярди гривень на дотації агропромислового комплексу України. Це немалі кошти, які здатні зробити зміни в селі відчутними», – наголосив він.

    За словами Президента, цього року видатки Державного бюджету на потреби села збільшено до рекордної суми – 8 мільярдів гривень, що є більше, ніж упродовж трьох останніх років, разом узятих.

    Особливої уваги, зазначив В. Ющенко, влада приділяє соціальним програмам на селі, а також сільській медицині. «Ми запроваджуємо масштабну програму сімейної медицини. Цього року уряд виділив 250 мільйонів гривень на потреби сільських лікарень. Це у 30 разів більше, ніж у 2004 році», – підкреслив він.

    Президент також наголосив на необхідності покращення умов життя в селі: «Вже з цього року відчутну підтримку отримають ті, хто хоче розширити власне господарство. Державне пільгове кредитування сільського будівництва зросте майже вдвічі і становитиме 55 мільйонів гривень».

    Інф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.