• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рівень бідності пенсіонерів може зрости

    Опубликовано: 2017-06-14 11:29:08

    Паралельно із підвищенням обов'язкового старахового стажу для виходу на пенсію держава має забезпечити людей передпенсійного і пенсійного віку  робочими місцями. Відтак уряд має підтримати європейську практику і розробити та й запровадити програми забезпечення роботою українців похилого віку. Без таких програм - багато громадян зможуть претендувати лише на дуже невисоку пенсію, а, з огляду на те, що в країні колосальне безробіття і добрати декілька років стажу стає для більшості стравжньою проблемою - рівеь бідності  пенсіонерів лише зросте.

    Таку точку зору висловив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка.

    "Питання зайнятості людей передпенсійного віку на сьогодні владою не піднімається. Влада баналього перестрибнула цю норму, що є відомою у ЄС обов'язковою практикою. Як відомо, у Європейському Союзі ще у 2012 році була розроблена так звана "біла книга" щодо подолання кризи у пенсійній системі, яку сьогодні переживають багато держав через старіння нації та демографічну кризу. Відтак, парально із підняттям

    пенсійного віку, або, як у нас - страхового стажу - були запроваджені державні програми щодо забезпечення  зайнятості для людей передпенсійного віку і пенсійного віку. В Україні рівень зайнятості людей передпенсійного віку є одинм із найнижчих, а особи пенсійного віку взагалі майже не забезпечені роботою", - повідомив Кукуріка.

    На його думку, обов'язком уряду є запровадити такі програми якнайшвидше.

    "Ми маємо адаптувати робочі місця для людей пенсійного віку, створити такі робочі місця. Мають бути курси підвиження кваліфікації чи можливість опанувати нові види професій, таким чином, щоб пенсіонери не відчували власну  безпорадність і могли на практиці застосовувати свої знання", - додав голова ППУ.

    Кукуріка пояснив, що на сьогодні люди як і передпенсійного віку, так і пенсійного віку потребують дуже великої уваги, однак влада пропустила такий крок і просто запровадила норму про збільшення  страхового стажу.

    "Це абсолютно не відповідає європейським цінностям відношення до майбутніх і діючих пенсіонерів.

    Без роботи ці люди опиняться у ситуації, коли наявний рівень зубожіння лише посилиться", - резюмував Кукуріка.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.