• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кожен п’ятий українець вважає заробітну плату держслужбовця вище середньої

    Опубликовано: 2017-03-28 13:00:06

    Більшість опитаних вважає, що новий Закон про державну службу, що вступив у дію  з 1 травня 2016 року, не полегшив вступ на держслужбу, такі дані «Моніторингу сприйняття прогресу реформ», який проводить Kantar TNS на замовлення Національної ради реформ.
     «Лише 10% громадян вважають, що відкритість та доступність конкурсів на державну службу підвищилась. Хоча із середини 2016 року процедура конкурсів на державну службу стала відкритою для всіх охочих відповідно до нового закону про державну службу. За цей час проведено більше 7 тис. конкурсів по всій країні.
    Головною причиною такої низької оцінки, на мій погляд, є загальна слабка комунікація щодо оновлених процедур та недостатнє інформування щодо наявних вакансій. Зокрема планується збільшити рівень використання сучасних інформаційних технологій та Інтернету у процесі пошуку та підбору персоналу на державну службу», зауважив старший проектний менеджер реформи державного управління офісу реформ Кабінету Міністрів України, Іван Хілобок.

    На думку половини опитаних підвищення рівня оплати державних службовців не підвищить ефективність їх роботи. Так вважає  54% респондентів.
    22% опитаних впевнені, що зараз держслужбовці отримують високу заробітну плату, вищу за середній рівень оплати в країні. 54% - вважають, що рівень зарплати держслужбовців середній, а 24% вважає його низьким.
    «Не зважаючи на те, що рівень заробітної плати державних службовців сприймається як достатній і так думають більше, ніж три чверті населення, насправді ситуація, особливо на центральному рівні, є зовсім іншою. З поточним рівнем оплати праці дуже важко залучити чи втримати найкращих  фахівців в міністерствах та інших ЦОВВ.
    Заробітна плата на державній службі, поки що, не може конкурувати з зарплатами у сфері бізнесу, особливо на рівні середнього та вищого керівництва, від яких найбільше залежить якість та швидкість реформ. Саме тому уряд збільшив загальний фонд оплати праці держслужбовців у 2017 році, що є необхідною, але недостатньо умовою. Крім підвищення зарплати, заплановано оптимізацію функцій та структур, запровадження процедур оцінки результатів роботи та досягнення цілей з метою підвищення ефективності роботи державних органів» - додає Іван.
    Частково, досить великий відсоток людей, які вважають, що підняття заробітної плати держ.службовцям не підвищить ефективність їх роботи, можна пояснити тим, що основною проблемою, яка існує в державній службі, є безвідповідальність працівників (48%) та низька ефективність роботи (47%).

    Молодь частіше вважає такою проблемою низький рівень інновацій та оновлення (50%), а старша група – бюрократію та формалізм (79%).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.