• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Осучаснені пенсії мають зрости на 80%

    Опубликовано: 2017-03-17 12:55:59

    Запропоноване урядом осучаснення пенсій не відповідатиме реаліям, адже протягом трьох років поспіль, починаючи з 2014 по 2016 рік сукупна інфляція склала понад 80%.

    Відтак 5 мільйонів пенсіонерів, маючи 15 років трудового стажу отримають номінальне підвищення, яке не буде мати нічого спільного із заявленою справедливістю.

    Таку точку зору висловив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка і зазначив, що зараз абсолютна більшість пенсіонерів, які чекають на осучаснення, отримує пенсію у межах 1200 гривень.

     «Якщо рахувати справді справедливо, то необхідно до підняття пенсій додати показники індексів інфляції за три роки. Всім ми пам’ятаємо, що 2015 рік був дуже складним. Лише за цей рік інфляція склала 43%, 25% було у 2014 році і 2016 році - 12%», - повідомив голова ППУ.

    За його словами, якщо врахувати всі ці показники, то пенсії мають зрости на 80%.

    «Якщо справді осучаснювати справедливо і з врахуванням закону, тоді пенсійні виплати мають, щонайменше, зрости на 80%. Однак ресурсних можливостей для такого підвищення уряд не має, тому заклали цифру у 30-40 мільярдів гривень, замість реальних70-80 мільярдів», - додав Кукуріка.

     Як відомо, за словами віце-прем'єра Павла Розенка, Кабмін має намір підняти пенсії до справедливого рівня тим українцям, хто отримує виплати в проміжку від мінімального рівня і до трьох тисяч гривень. Так, протягом останніх двох років уряд підвищував прожитковий мінімум і здійснювала перерахунок тим громадянам, хто отримував мінімальні пенсії і тим, у кого пенсії залежать від мінімальної. Під ці категорії підпадають близько семи мільйонів українців на заслуженому відпочинку. Тепер планують переглянути розміри виплат п'яти мільйонам пенсіонерів, які мають великий трудовий стаж, але отримують пенсії менше трьох тисяч гривень.

    Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів України повідомляла про те, що страховий стаж для українців доцільно закріпити на позначці десять років.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.