• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «За утилізацію сміттєзвалищ у першу чергу повинна відповідати місцева влада»

    Опубликовано: 2016-12-30 12:11:34

     

     

    Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак  переконаний, що на ринку небезпечних відходів немає утилізатора, який би якісно виконував свою роботу. Таку думку він висловив в ефірі  ТК «ZIK».

     

    «Кожен із нас платить комунальну плату за вивезення сміття. Державні підприємства проводять тендери, визначаючи, яка із компаній збиратиме ці відходи, куди везтиме, утилізовуватиме чи сортуватиме. Проте досить часто органи місцевого самоврядування не володіють інформацією про сміттєзвалища, які є на їхній території. Це свідчить про те, що місцева влада не збиралась вирішувати проблему. Нам доводиться їх змушувати», – наголосив Семерак.

     

    Міністр  констатував,  що сьогодні в Україні економічно вигідніше завезти сміття за межі міста і просто викинути.

    «Саме в цьому полягає основна проблема, яку треба змінити. Адже якщо переробка відходів стане прибутковою справою, то ситуація кардинально зміниться одразу. Коштів на утилізацію небезпечних відходів у державному бюджеті не має бути. Виділення таких державних грошей із державної казни є корупцією. Адже у собівартість продукції підприємств закладено витрати на утилізацію. Тому за утилізацію мають відповідати ті установи, які користувалися, наприклад, люмінесцентними лампами. Така ж сама ситуація і з тими компаніями, які привозять в Україну пестициди. Вони мають проводити утилізацію відходів також за свій кошт», – пояснив Міністр.

     

    Остап Семерак  також  додав, що на ринку немає утилізатора, який би якісно виконував свою роботу.

    «На українському ринку немає жодного належного утилізатора пестицидів. Є одна компанія, яка має ліцензію і яка нині намагається довести, що вона колись буде вміти це робити. Тому на території України сьогодні перебуває понад 8,5 тисяч тон сільськогосподарських агрохімікатів, які зберігаються ще з часів Радянського Союзу. У цьому випадку потрібно розробляти державну програму саме для таких небезпечних відходів», – зазначив Міністр екології та природних ресурсів України.

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.