• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Секретаріат Рамсарської конвенції надав двом водно-болотним угіддям України статус міжнародного значення

    Опубликовано: 2016-12-07 08:55:10

    З включенням зазначених водно-болотних угідь до списку Рамсарських, в Україні  стало 35 водно-болотних угідь міжнародного значення загальною площею 749,767 тисяч гектарів.
    Секретаріат Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення прийняв рішення щодо надання водно-болотним угіддям «Черемське болото» та «Заплава Сім маяків» статусу водно-болотних угідь міжнародного значення і присвоїв їм номери 2272 та 2273.
    Про це рішення Рамсарський Секретаріат повідомив офіційним листом від 29 листопада 2016 року. Такому рішенню передувала тривала та складна робота з дослідження стану екосистем та біорізноманіття цих водно-болотних угідь, визначення відповідності угідь критеріям Рамсарської конвенції, підготовка інформаційних описів, прийняття відповідних рішень на місцевому та державному рівнях.
    Водно-болотне угіддя міжнародного значення «Черемське болото» розташоване у центрі межиріччя Прип’яті, Стоходу і Стиру в межах Волинської області. Основою водно-болотного угіддя є долина прадавнього озера, яка заросла сфагново-осоковою рослинністю і являє собою рідкісний підтип боліт – еумезотрофне болото та торфовище з прилеглими заболоченими лісами. Серед болота розташовані 2 озера – Черемське та Редичі. Загальна площа водно-болотного угіддя становить 2975,7 га і за розмірами це одне з найбільших блюдцевих боліт на Українському Поліссі та Європі загалом. Угіддя входить до складу Черемського природного заповідника.
    Водно-болотне угіддя міжнародного значення «Заплава Сім маяків» розташоване в межах Запорізької області в нижній течії Дніпра у місці впадіння річки Маячки. Унікальність угіддя полягає у значній різноманітності біотопів на відносно малій території. Тут присутні глибока третинна балка з невеликою степовою річкою Маячкою, заплавний ліс, вологі луки і очеретяні зарості, прибережні води Каховського водосховища тощо. Ця територія важлива для птахів під час міграцій та слугує місцем зосередження біорізноманіття в антропогенно трансформованій степовій зоні. Водно-болотне угіддя має площу 2140 га та є частиною території Національного природного парку «Великий Луг».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.