• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Мінімалка» vs дефіцит Пенсійного фонду: чому категорії нерівні

    Опубликовано: 2016-11-17 08:30:46

    Підвищення мінімальної заробітної плати не здатне зменшити колосальний дефіцит Пенсійного фонду, єдиним дієвим способом наповнення бюджету фонду стане лише детінізація доходів українців.

    Таку  точку зору висловив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка і додав, що на сьогодні дефіцит Пенсійного фонду сягнув 145 мільярдів гривень, а надходження від підвищеної "мінімалки" плануються на рівні 17 млрн. грн. і це  − за позитивного прогнозу, якщо не відбудеться хвиля скорочень працівників.

    "На сьогодні понад 50% української економіки знаходиться в тіні, і жодних реальних кроків чи стимулів для українців, які готові чесно платити податки не роблять. Будь-яка зміна в оподаткуванні, яка, начебто, мала б полегшити бізнесу роботу, на практиці містить забагато підводних каменів, або ж додаткових норм, які апріорі нівелюють благі наміри влади", - пояснює Микола Кукуріка і  додає, що, вже зараз є велика загроза того, підприємства підвищать зарплатню працівникам лише за рахунок скорочення їх штату.

    "На великих підприємствах звільнять частину людей і саме цей ресурс скерують на підвищення "мінімалки". Переконаний, що частина бізнесу, яка свідомо піде на підняття  заробітної плати працівникам буде дуже незначна. Хоча у перспективі можемо говорити про певні позитиви від такого підвищення, однак не в теперішніх реаліях, коли фінансового ресурсу у бізнесу для цього не має", − пояснює Кукуріка.

    Також голова ППУ вважає, що варіантом наповнення бюджету Пенсійного фонду могло б стати поступове, а не різке зменшення ЄСВ. Також дуже важливо запустити дрібний бізнес в Україні.

    "На сьогодні держава має леліяти малий та середній бізнес, який за своєю суттю  є кров’ю української економіки. Підприємства не мають доступного кредитування для розширення, також слід ще більш спростити систему їх оподаткування. Економіка повинна працювати за таким правилом: кожен, хто хоче заробляти самостійно, має мати таку можливість, а у нас українці мають лише суцільну слугу перепон», - резюмував Микола Кукуріка.

    Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів України повідомляла, що Кабінет міністрів України заборонив стягувати заборгованість та пеню із тих пенсіонерів, які оформили субсидії.   

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.