• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підвищення зарплат залежить від темпів зростання економіки – Федерація роботодавців України

    Опубликовано: 2016-10-27 09:08:43

    Підвищення зарплат залежить від темпів зростання економіки. Про це заявив голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

    «Роботодавці готові підвищувати зарплати, але спочатку ми повинні наростити обсяги виробництва. Сьогоднішня заява прем'єр-міністра про підвищення мінімальної зарплати в Україні у 2017 році до 3200 грн. це виклик не тільки для роботодавців. Це виклик і для Уряду, адже не буває зростання добробуту без зростання економіки», – зазначив Дмитро Олійник.

    Бізнес зацікавлений у підвищенні заробітних плат робітникам. У першу чергу тому, що через непросту ситуацію у країні кваліфіковані спеціалісти емігрують. Сьогодні 60% українців хочуть виїхати. І одним з головних факторів є розмір зарплати – відзначив голова ФРУ.

    «Наша спільна з владою задача – не допустити зупинок підприємств і втрати робочих місць. Така загроза на жаль ще є, і вона доволі суттєва. У першому півріччі третина підприємств в Україні отримала збитки. Кількість безробітних сягнула 1,8 млн. людей – це практично найвищий показник за останні 10 років. ВВП України в доларовому еквіваленті за останні три роки впав на 50% і зараз економіка України перебуває на рівні 2005 року. Експорт з України за три роки впав на 40%. Ми втратили міжнародні ринки, впав внутрішній попит. За цих умов непросто говорити про зростання заробітних плат», – зазначив Дмитро Олійник.

    Для отримання можливостей щодо підвищення заробітних плат бізнес також очікує від Уряду розуміння у питанні фіскального навантаження на економіку. Проект Державного бюджету на 2017 рік передбачає подальше зростання частки ВВП, що перерозподіляється через Зведений бюджет – фактичні податки становитимуть 33,9%. Це при тому, що з 2014 року по 2016 рік перерозподіл вже зріс з 29,4% до 33,1%.

    Дмитро Олійник наголосив, що у Федерації роботодавців України є розуміння, як можна оживити економіку, як її вивести із кризи. «Ми розробили План модернізації України, де визначено конкретні кроки для пожвавлення економічного життя. У разі реалізації Плану, за 10 років середня зарплата по країні зросте з нинішніх 200 доларів до 500 доларів», – відзначив Дмитро Олійник. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.