• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пенсіонерам не повернуть зекономлені на субсидіях кошти

    Опубликовано: 2016-10-20 08:39:08

    Пенсіонери, які зекономили на використанні субсидії, не зможуть скористатися коштами, які накопичилися від їх економії у рахунок погашення коштів за тепло, а, натомість, будуть змушені повернути ці гроші назад − в бюджет держави. Про це повідомляє Партія Пенсіонерів України.

    Щоб «узаконити» таку трансакцію Кабінетом міністрів 23 серпня було ухвалено навіть відповідну постанову №534, в якій зазначається,  що зекономлені гроші в межах нової соціальної норми ( яку прийняли в травні) не підуть в рахунок оплати тепла цієї зими, а будуть повернуті державі.

    Відтак, пенсіонерам, яким вдалося зекономити кошти в межах проживання соціальної норми, їх не перерахують на наступні опалювальні періоди в рахунок їх погашення.

    Голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка вважає, що такий підхід держави підриває в літніх людей довіру до системи субсидій, адже влада запевняла, що кошти, виділені на субсидії, не потрібно повертати державі.

    «Замість того, щоб держава допомагала пенсіонерам, склалася ситуація, коли пенсіонери змушені допомагати державі. Переконаний, що такі дії влади аж ніяк не стимулюватимуть людей поважного віку економити на субсидіях, адже не має гарантій, що за наступні опалювальні періоди зекономлені кошти не те що не монетизують, а можуть знову використати на потреби держави. Вчергове переконуємось в одному: на коштах соціально вразливих груп населення латають дірки в бюджеті, що по-суті вже абсурдно», - повідомив Микола Кукуріка.

    За словами голови Партії Пенсіонерів, тепер пенсіонери не будуть економити, адже не розуміють, на яких підставах у них забрали їхні ж кошти.

    «Потрібно розуміти, що люди відмовлялись від задоволення своїх потреб цілеспрямовано, тому таке відношення до них без всяких пояснень взагалі породило недовіру до субсидій».

    Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів України повідомляла, що вимоги до страхового стажу позбавлять частину українців пенсій.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.