• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ОСТАП СЕМЕРАК: ЗБЕРЕЖЕННЯ КАРПАТСЬКИХ ЛІСІВ Є ПРІОРИТЕТОМ МІНПРИРОДИ

    Опубликовано: 2016-09-14 12:44:34

    Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак сьогодні зустрівся із координаторами проекту «Збереження Карпатських лісів», який реалізується за підтримки Українського товариства охорони птахів, Європейських програм Франкфуртського зоологічного товариства та популярної української співачки Руслани Лижичко.

    Під час зустрічі відбулося обговорення узагальненої інформації, якій вдалося зібрати експедиції активістів з місць вирубки карпатських лісів.

    «Важливо, що ця проблема внесена до політичного порядку денного і активно обговорюється суспільством. Про неї (проблему) добре поінформовані як громадські активісти, так і Мінприроди. Ми постійно інформуємо і готові далі надавати всю оперативну інформацію про місця незаконної вирубки, які нам вдається зафіксувати», - розповіла Руслана.

    Учасники зустрічі обговорили проект Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю в питаннях збереження цінних природних комплексів Карпатського та Поліського регіонів.

    «Меморандум передбачає сумісний План дій щодо збереження особливо цінних природних комплексів Українських Карпат і Полісся. Це чіткий перелік дій, які можливо застосовувати на локальному рівні задля недопущення хижацької вирубки лісів. Це без перебільшення спільна справа влади та громади. Від нашої взаємодії та контролю один одного залежить кінцевий результат», - резюмував Міністр, запевнивши, що Мінприроди весь час підтримує проект «Збереження Карпатських лісів» та продовжує виступати за розширення території національних природних парків і заповідників.

    Нагадаємо, раніше природоохоронці звернулися до Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака підтримати проект та допомогти зберегти праліси в українських Карпатах шляхом розширення території 9 національних парків.

    Створення проекту було ініційоване представниками «Українським товариством птахів» та підтримане Русланою Лижичко, яка вже багато років працює в напрямку збереження автентичної української карпатської культури і зокрема, прадавніх лісів.

    По завершенню зустрічі Руслана Лижичко повідомила, що вже жовтні на запрошення румунських екологів вирушає в експедицію в межах українсько-румунського кордону, щоб дослідити та порівняти стан карпатських лісів на територіях двох сусідніх країн та вивчити досвід Румунії по протидії незаконній вирубці дерев.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.