• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Кукуріка: українці не знають, як оформляти пенсію

    Опубликовано: 2016-08-22 08:41:51

    Голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка переконаний, що українці не знають, які критерії впливають на  розмір майбутньої пенсії і часто не розуміють механізмів нарахування цієї державної виплати.

    «Сьогодні громадяни не знають, як добитися максимально великого розміру майбутньої пенсії, оскільки не знають, що  величина пенсії залежить не стільки від розміру зарплатні, скільки від співвідношення зарплатні майбутнього пенсіонера до середньої зарплатні в країні у той самий місяць. Прості люди, котрі недостатньо кваліфіковано знаються на механізмах розрахунку і перерахунку пенсії в результаті  отримують менше, аніж могли б», - повідомив Микола Кукуріка.

    На думку голови ППУ, складний механізм нарахування пенсій завжди був джерелом корупції, тому підхід до розрахунку потрібно негайно міняти.

    «Механізм нарахування пенсії має бути простим та прозорим, у нас же все навпаки – сьогодні пенсіонер не здатний самостійно порахувати розмір своєї виплати. Це явище носить масовий характер, а відтак – складність нарахування є джерелом корупції в Пенсійному фонді, адже громадяни готові зважитись на хабаря заради того, щоб отримати високу пенсію, яка у більшості випадків належить їм за законом», - наголосив Кукуріка.

    Нагадаємо, раніше голова Партії пенсіонерів повідомив, що ріст пенсій на 50%  це – чистої води популізм.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.