• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Служба зайнятості надасть додаткові гарантії у працевлаштуванні бійцям АТО

    Опубликовано: 2016-08-17 08:44:58

    «Демобілізованим учасникам АТО, які брали безпосередю участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, будуть надані додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню», – йдеться у Законі України від 7 липня 2016 року № 1436-VIII «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення».            

    Цей Закон спрямований на поліпшення соціального захисту учасників антитерористичної операції та  для  заохочення роботодавців щодо створення нових робочих місць та надання додаткових можливостей у працевлаштуванні воїнів АТО.

       Зміни стосуються лише осіб, які зареєстровані та стоять на обліку в службі зайнятості.

       Регламентовано три види фінансового стимулювання роботодавців, котрі беруть активну участь у реалізації державної політики зайнятості:

     -    за працевлаштування громадян на новостворені робочі місця із заробітною платою не нижче трьох мінімальних;

     - за працевлаштування на новостворені робочі місця за направленням служби зайнятості безробітних із числа громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню

    - за працевлаштування безробітних суб’єктами малого підприємництва, які здійснюють свою діяльність у пріоритетних видах економічної діяльності, на новостворені робочі місця за направленням служби.

        Фінансове заохочення полягає в компенсації фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного соціального внеску за кожну особу, працевлаштовану відповідно до умов отримання певної компенсації.

    Сьогодні Київський міський центр зайнятості допомагає демобілізованим учасникам АТО:

    - отримати інформаційні та консультаційні послуги, пов'язані з працевлаштуванням;

    - знайти роботу – тимчасову або постійну;

    - отримати виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності;
    - взяти участь у громадських або інших роботах тимчасового характеру;
    - отримати професійну підготовку або перепідготовку, підвищення кваліфікації у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у тому числі в навчальних закладах державної служби зайнятості, на підприємствах, в установах, організаціях;
    - отримати статус безробітного та матеріальну допомогу на випадок безробіття.
    На базі інформаційно-консультаційного центру КМЦЗ та в районних центах зайнятості постійно проводяться заходи направлені на роботу з військовослужбовцями які брали участь в антитерористичній операції.
    У Київському міському центрі зайнятості з початку 2016 року станом на 12 серпня всього було зареєстровано 1355 військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, з них 848 осіб отримали статус безробітного.  Працевлаштовано  - 138 чоловік, відкрили власну справу – 24 особи, проходили навчання – 96 чол.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.