• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Кукуріка: заяви про ріст пенсій на 50% - чистої води популізм

    Опубликовано: 2016-08-16 11:37:04

    Міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв суттєве зростання пенсій та заробітної платні, однак, не повідомив головного – за які ресурси може відбутися таке колосальне зростання. Таку думку висловив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка.

    За його словами, вже зараз дефіцит державного бюджету становить 35 млрд. грн., а обіцяне зростання просто штовхне його в прірву.

    «Думаю, на сьогодні всім набридли такі популісті заяви. Якщо мислити раціонально - країна зараз не має коштів для такого стрімкого росту виплат пенсіонерам та бюджетникам. Ми можемо підвищувати поступово, коли є реальні економічні показники для цього, однак відразу на 50 % - чистої води популізм, який потягне зростання дефіциту бюджету до небачених раніше показників.

     Великі військові витрати та підвищення навіть на 5% пенсій та зарплат бюджетників і дали на сьогодні дефіцит у 35 млрд. грн. Тому, якщо знову друкуватимуть кошти на пенсії та зарплати, то у нас дефіцит буде рекордний за всі роки», - повідомив Кукуріка і додав, що міністру слід більш обґрунтованіше відноситись до такого роду заяв.

    Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева запропонував підвищити пенсії на зарплати на 50% за рахунок відокремлення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати. На його думку - саме це і дало б такий ріст виплат.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.