• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна передасть «ратифікаційні документи» Паризької угоди Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату

    Опубликовано: 2016-08-03 11:16:13

    Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про ратифікацію Паризької угоди", прийнятий Верховною Радою України 14 липня.

    Паризька угода була вчинена 12 грудня 2015 року на Двадцять першій Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та підписана від імені України 22 квітня 2016 року у м. Нью-Йорк. Документ вже підписали 177 країн світу та Європейський Союз.

    Після підписання Главою держави Закону "Про ратифікацію Паризької угоди" Україна у подальшому передасть «ратифікаційні документи» Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

    Раніше Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак неодноразово зазначав, що ратифікація Паризької угоди та ухвалення парламентом екологічних законів, які є важливою складовою адаптації вітчизняного законодавства до вимог ЄС - потужний сигнал світові, що Україна системно підходитm до вирішення питань охорони довкілля.

    Ратифікація Паризької Угоди також спонукає до швидшого ухвалення Концепції реалізації державної кліматичної політики та Стратегії низьковуглецевого розвитку України.

    Паризька угода укладена на зміну Кіотському протоколу. Угода спрямована на прискорення впровадження положень Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та має на меті зміцнення глобального реагування на загрозу зміни клімату в контексті сталого розвитку та зусиль з подолання бідності.

    Паризька угода встановлює основу міжнародного режиму зі зміни клімату, в той час як механізми, процедури та інші практичні питання щодо забезпечення співробітництва у рамках Угоди мають бути розроблені протягом наступних чотирьох років та схвалені на першій сесії робочого органу Угоди - Конференції Сторін, що є нарадою Сторін Паризької угоди.

    Паризька угода набере чинності, коли не менше 55 Сторін Рамкової Конвенції, на частку яких припадає щонайменше 55% загальних глобальних викидів парникових газів, здадуть на зберігання свої ратифікаційні грамоти, інструменти про прийняття, затвердження або приєднання. На сьогодні ратифікували Угоду 20 держав світу (серед них Україна).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.