• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ОСББ Харківщини зможуть отримати 60% відшкодування витрат на утеплення

    Опубликовано: 2016-07-15 08:39:27

    Завдяки активній роботі Держенергоефективності із залучення коштів місцевої влади на співфінансування Урядової програми з енергоефективності ОСББ та ЖБК Харківської області матимуть змогу отримати 60% відшкодування витрат на проведення енергоефективних заходів. Мова йде про 40% компенсації з держбюджету за Урядовою програмою та 20% - з обласного.

    Так прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук нещодавнє рішення Харківської обласної ради про фінансування Програми стимулювання ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки.

    На реалізацію цієї програми у 2016 році Харківською обласною радою виділено з обласного бюджету 1,1 млн гривень.

    Відтепер ОСББ Харківщини зможуть щонайменше на 60% зменшити свої витрати на термомодернізацію багатоповерхівки: облаштування ІТП, встановлення вузлів обліку води та тепла, утеплення стін, підвалів, горищ, заміну вікон та модернізацію систем освітлення у місцях загального користування.

    У перевагах участі в Урядовій програмі з енергоефективності вже переконалося відоме ОСББ "АЛЬМА-ЦЕНТР" м. Харкова. Вклавши близько 360 тис. грн. в утеплення, ОСББ отримало відшкодування з держбюджету у сумі 168 тис. грн. Після проведених робіт з утеплення споживання тепла у будинку зменшилося на 15 %.

    Яскравим прикладом того, що Урядова програма з енергоефективності дає відчутний результат для населення, стали слова голови ОСББ «Альма-центр» Юлії Самойлової: «Ми ризикнули скористалися державною підтримкою і тільки виграли від цього. Немає кращої похвали, ніж коли мешканці твого будинку кажуть: нарешті ми за 20 років нагрілися!».

    Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.