• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підвищення пенсійного віку не погасить колосальний дефіцит пенсійного фонду

    Опубликовано: 2016-06-29 08:37:50

    Внаслідок поступового підвищення пенсійного віку для літніх людей, яке може відбуватися кожних 6 місяців, дефіцит пенсійного фонду подолати не вдасться, а от колосальне безробіття пенсіонерів вже не за горами. На думку голови Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, уряд шукає більших можливостей для економії коштів на пенсіонерах, аніж для реального зменшення дефіциту бюджету пенсійного фонду.

    «На сьогодні навіть при  піднятті пенсійного віку до 62 років, як це попередньо було узгоджено із МВФ, суттєво зменшити дефіцит фонду не вийде. Найймовірніше, пенсійний вік підніматимуть поступово, тому зекономлені кошти будуть занадто малими, щоб покрити  145 млрд. грн. , які , як повідомив міністр соцполітики Андрій Рева, на сьогодні виникли через те, що бізнес не поспішає законно платити всі відрахування до фонду. Гадаю, передовсім пенсійний фонд повинні позбавити від невластивих йому виплат і провести незалежний аудит на предмет виявлення «мертвих душ». Крім того, важливо вирішити також таке питання, як збереження робочого місця за працівниками, вік яких перевищуватиме 60 років . І це дуже важливо , оскільки без збереження робочих місць ми отримаємо колосальне безробіття», - наголосив голова ППУ.

    На думку Миколи Кукуріки, потрібно заохочувати бізнес працювати у легальній площині, оскільки саме від великого бізнесу залежить левова частка наповнення бюджету пенсійного фонду.

    «Підняття пенсійного віку в умовах колосального економічного занепаду це – знущання над пенсіонерами, а не реформа. Маємо думати над тим, як стимулювати бізнес працювати чесно, а не про те, як в старого на старості забрати останнє», - резюмував Кукуріка.

    Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів повідомила, що виступає категорично проти підняття пенсійного віку без ознак економічного зростання в Україні.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.