• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Савчук: Місцеві програми здешевлення «теплих» кредитів – це додаткова підтримка населення при утепленні

    Опубликовано: 2016-05-31 15:22:47

    Голова Держенергоефективності Сергій Савчук вкотре звертає увагу органів місцевого самоврядування на необхідність активніше долучатися до ініціатив Уряду у сфері енергоефективності  та розробляти місцеві програми з відшкодування частини відсотків за кредитами на утеплення.
     
    За його словами, заслуговує уваги активність міської ради міста Краматорська, яка з власної ініціативи приєдналася до реалізації державної програми "теплих" кредитів. Для цього міський голова міста Краматорська Андрій Панков підписав Заяву-приєднання до Меморандуму про партнерство у сфері енергоефективності житлових будинків між Держенергоефективності та Донецькою облдержадміністрацією від 24 липня 2015 року.
     
    У результаті започаткованої співпраці 27 квітня цього року Краматорська міська рада прийняла Програму відшкодування частини суми "теплих" кредитів для населення та ОСББ. Програма діятиме у м. Краматорську протягом 2016-2018 років.
     
    "В Україні майже всі міста обласного значення підписали з нами меморандуми про співпрацю і таке партнерство вже довело свою ефективність. Адже мешканці одночасно можуть скористатися двома програмами компенсації: державною та місцевою. І кредити на утеплення будуть значно здешевлені", – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
     
    Програма Краматорська передбачає три механізми відшкодування за "теплими" кредитами. Перший – відшкодування 10% суми кредитів для фізичних осіб. Другий – 15% суми кредитів для ОСББ/ЖБК, а також відсотків, нарахованих за користування кредитом протягом перших двох місяців. Третій – за умови отримання міським бюджетом м. Краматорська субвенції обласного бюджету Донецької області передбачає відшкодування 10% першого внеску, а також залишку суми кредиту та нарахованих відсотків із врахуванням компенсації за рахунок коштів державного бюджету.
     
    Найближчим часом очікується прийняття рішення міської ради про виділення коштів з міського бюджету  в обсязі не менше 300 тис. грн. на фінансування цієї програми у 2016 році.
     
    "Приємно відзначити, що місцева влада працюватиме над питанням підвищення енергоефективності не тільки у житлових будинках, а у бюджетній сфері", - наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та пояснив, що на II Форумі енергоефективного партнерства, який відбувся 12 травня цього року у м. Києві, між Краматорською міською радою та Держенергоефективності було підписано Меморандум про партнерство щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ.

    Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.