• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Кукуріка: газ у селян можна забрати лише після старту цільового кредитування на енергозаміщення

    Опубликовано: 2016-05-10 13:19:25

    Голова Партії Пенсіонерів Микола Кукуріка критично віднісся до закликів віце-прем’єра Павла Розенка до селян із пропозицією відмовлятись від використання газу. На сьогодні практично жоден будинок у сільській місцевості не обладнаний енергозамінюючими технологіями і коштів на це у бюджеті не передбачено.

    “Заміна газу для сільського населення може відбутися, якщо держава забезпечить дешеві і довгострокові кредити для проведення енергомодернізації будинків і для заміщення газової генерації тепла на теплові насоси або автоматизовані котли на гранулах з мінімальними викидами в атмосферу. ”, - пояснив Кукуріка.

    В основі обох питань обов'язковою умовою є дешеві і довгі цільові фінанси.

    Також Кукуріка наголосив, що таких програм на сьогодні не має, і описане не реалізується через так звані "теплі" кредити.  «Суми "теплих" кредитів вистачає тільки на "буржуйку" або пару-трійку вікон, але ніяк не на кардинальну зміну споживання в домогосподарстві.  Фактично "теплі" кредити перетворилися в схему розбазарювання міжнародної фінансової допомоги, оскільки ми не маємо жодного підтвердженого факту зниження споживання газу на конкретному об'єкті.  Тому всі сили треба направити на створення реальних цільових кредитних ліній, а потім вже можна рекомендувати заміщувати газ.”, - наголосив Кукуріка.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.