• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Безробіття на Полтавщині - не реєструвати, а боротись

    Опубликовано: 2016-04-19 08:49:05

    Соціально гостре питання зайнятості населення обговорили під час апаратної наради за головування очільника Валерія Головка. У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький, заступники голови Олег Пругло і Роман Товстий, керівники департаментів, управлінь та галузевих служб.
    Поряд з тим, що у питанні легальної зайнятості населення Полтавщина має один з найкращих рейтингів у країні, проблема безробіття все ще залишається гострою. "Так сьогодні на обліку у обласному центрі зайнятості зареєстровано 28,6 тис. громадян," - звітує директор центру Катерина Клавдієва.
    - Станом на 1 квітня працевлаштовано 10,4 тис. осіб. Сьогодні рівень безробіття у області зафіксовано на рівні 3,2%. При цьому 66% працездатного населення або  385 тис. людей мають легальну роботу, - сказала Катерина Клавдієва.
    "Потрібно змінювати підхід питанні безробіття у області - від статистики до боротьби, від реєстрації безробіття до сприяння працевлаштуванню" - зазначив під час наради голова Полтавської ОДА Валерій Головко.
    - Люди повинні хотіти знайти роботу,  а не отримувати допомогу по безробіттю. І раціональніше буде вкладати гроші у перепідготовку, перекваліфікацію робітників, потрібно направляти їх на створення робочих місць і економічний розвиток підприємств, - переконаний голова облдержадміністрації.
    Тим часом статистики - річ досить відносна, і не відзеркалює усього стану речей - постановили учасники зібрання. Голова обласної ради Олександр Біленький каже - за статистикою не видно проблеми першого робочого місця випускників ПТУ та ВНЗ.
    - Скільки проблем з випускниками ПТУ, з яким лише 17% вдається офіційно влаштуватись на роботу після випуску? Те ж питання - по випускникам ВНЗ. Потрібно повернути на законодавчому рівні обов'язкове направлення на роботу молодих фахівців після випуску з вишу, як гарантія першого робочого місця  -  адже його відміна не сприяє свободі   у пошуку роботи, а ще більше поглиблює безробіття, залишає молодь на одинці з цією проблемою, - сказав голова обласної ради.
    Розвивати підприємства області, сприяти підвищенню їх економічної активності - іншого виходу немає - порішили учасники наради. Валерій Головко дав доручення департаменту економічного розвитку ретельно вивчити можливість сприяння промисловим підприємствам області, малому та середньому бізнесу у створенні комфортного інвестиційного клімату, налагодження як внутрішніх, так і зовнішніх ринків збуту. Це і допоможе області економічно розвиватись, і дозволить створити на підприємствах додаткові робочі місця. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.