• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Києві зменшується кількість зареєстрованих безробітних

    Опубликовано: 2016-04-06 15:59:57

    Минулий рік став для Київського міського центру зайнятості своєрідним випробуванням на міцність. Кількість безробітних, що були зареєстровані с столиці в 2015 році – рекордна за всі роки існування незалежної  України. З початку  анексії Криму та початком бойових дій на Сході країни в столицю переїжджали переселенці з цих територій. Крім того,  у зв’язку з важким станом ринку праці в регіонах, в столицю прямували трудові мігранти з інших регіонів країни.
    Додавали кількості безробітних і підприємства Києва, на яких, внаслідок кризових явищ, скорочувалися робочі місця. Всі ці фактори привели до того, що в перші місяці осені 2015 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних перетнула позначку 17 тис.  Це майже в двічі більше, ніж декілька років тому до начала подій в Криму та Донбасі.
    Збільшення кількості зареєстрованих безробітних привело не тільки до колосального навантаження на працівників столичної служби зайнятості. Серйозне навантаження відбувалося на Фонд загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття. Вагомо виріс обсяг грошей для виплат з безробіття.
    Але, незважаючи на ці виклики, ситуацію вдалося я втримати під контролем. Наприкінці 2015 року зростання облікованих безробітних вповільнювалось та стабілізувалося. В новому році кількість зареєстрованих безробітних в Києві почала поступово зменшуватися. На перше квітня вона становила  15,4 тис. осіб. Це майже на  1800 осіб менше від максимальної відмітки жовтня 2015 року.
    Подальший розвиток ситуації вселяє оптимізм. Ринок оговтується від стану стагнації. Для цього є і певні стимулюючі фактори. Традиційно в столиці з настанням теплих днів активізується вулична торгівля, починають працювати літні майданчики кафе та ресторанів. В місті починаються роботи з благоустрою. Збільшується потреба в перекладачах, гідах. З наближенням літніх місяців зростає потреба в персоналі для дитячих таборів, баз відпочинку, курортних установ.
    Перелічені фактори дають підстави для сподівання, що крива реєстрації і надалі буде знижувати в Києві кількість зареєстрованих безробітних. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.