• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З початку року 1,2 млн. безробітних скористались послугами служби зайнятості

    Опубликовано: 2015-11-17 14:15:12

                Протягом січня – жовтня 2015 року послуги державної служби зайнятості щодо пошуку роботи отримали 1,2 млн. зареєстрованих безробітних.

                «Станом на 1 листопада 2015 року на одне робоче місце претендувало 10 безробітних, проте, незважаючи на таку складну ситуацію на ринку праці, з початку року за сприяння служби зайнятості роботу отримали 631 тис. громадян, майже мільйон осіб – 941,1 тис. отримували допомогу по безробіттю. Ми наполегливо працюємо і в тому числі активно готуємося до реформи – створенню Національного агентства зайнятості. Вже зараз служба удосконалює підходи до роботи з клієнтами. Із жовтня на Херсонщині розпочав діяльність десятий в Україні центр профтехосвіти, де безробітні можуть абсолютно безкоштовно підвищити свої навички та освоїти рідкісні професії у сфері суднобудування та сільського господарства. Ми проводимо аналіз ефективності наших послуг, і як тільки уряд та Верховна Рада ухвалять відповідні рішення, ми одразу розпочнемо реформу», – заявив заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.

                За його словами, до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру за сприяння служби зайнятості було залучено 206 тисяч осіб.

                163 тис. безробітних проходили навчання для забезпечення їх професійного рівня вимогам роботодавців. У т. ч. 31 тис. осіб навчалися у центрах профтехосвіти служби зайнятості. Найбільш поширеними професіями, які здобули безробітні, – перукар, кухар, електрогазозварник, тракторист-машиніст, водій та касир.

                Крім того, 14 тис. громадян за сприяння служби зайнятості започаткували свій бізнес шляхом отримання одноразової допомоги по безробіттю. Кожен другий колишній безробітний відкрив власну справу у сфері торгівлі, ремонті автотранспортних засобів, кожен десятий – у професійній, науковій та технічній діяльності, стільки ж – у сільському, лісовому та рибному господарствах.

                На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 12 тис. безробітних.

                Протягом 10 місяців поточного року профорієнтаційні послуги (визначення професійних схильностей людини для підбору їй оптимальної професії) отримали 2,7 млн. громадян усіх категорій, у тому числі 864 тис. осіб, які навчаються у навчальних закладах різних типів. Ваучер на навчання та підвищення кваліфікації за 40 професіями та спеціальностями отримали понад 2 тис. людей, віком від 45 років.

                «Також хочемо нагадати роботодавцям про те, що діє постанова уряду №696, відповідно до якої при прийомі на роботу людей з числа внутрішньо переміщених осіб, можна отримати від держави компенсацію їх заробітної плати на період до 6 місяців. Головна умова для отримання такої компенсації – термін працевлаштування переселенця має удвічі перевищувати період компенсації», – додав С.Кравченко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.