• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Три тисячі громадян щоденно влаштовуються на роботу за допомогою служби зайнятості

    Опубликовано: 2015-10-08 12:54:50

                Незважаючи на складну ситуацію на ринку праці, за сприяння державної служби зайнятості з початку 2015 року отримали роботу понад 550 тис. громадян, у тому числі майже 350 тис. безробітних, з яких кожний четвертий належав до соціально вразливих категорій населення (інваліди, внутрішньо переміщені особи, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь  в АТО тощо).

                «Всього за 9 місяців 2015 року послугами служби зайнятості скористалися 1,1 млн. зареєстрованих безробітних. Щодня за допомогою працівників служби зайнятості роботу отримують понад 3 тисячі осіб, і це є основним індикатором успішності служби в умовах тривалої та в’язкої  кризи на ринку праці. Сьогодні ми можемо говорити про позитивну динаміку у працевлаштуванні шукачів роботи на постійні та тимчасові робочі місця. Про це свідчить той факт, що у порівнянні з вереснем минулого року кількість працевлаштованих громадян у вересні 2015 року зросла на 5%. Такого прориву нам вдалося досягти завдяки ефективній співпраці з соціальними партнерами. Втім, ми сьогодні готові до перетворень і реформ задля забезпечення нової ролі служби зайнятості, її трансформації у Національне агентство зайнятості, запроваджуючи нові стимули підвищення економічної активності населення та мотивації до праці», – зазначила в.о. голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Наталія Зінкевич.

                Протягом січня – вересня 2015 року 13 тис. громадян започаткували власну справу за рахунок отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово. Кожен другий колишній безробітний відкрив власну справу у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, кожен десятий – у професійній, науковій та технічній діяльності, стільки ж у сільському, лісовому та рибному господарствах. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 11 тис. осіб.

                За допомогою служби зайнятості до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру було залучено 189  тисяч осіб. Профорієнтаційні послуги отримали 2,4 млн. громадян. Ваучер на навчання та підвищення кваліфікації отримали понад 2 тис. осіб старше 45 років. Служба зайнятості також активно проводить роботу з навчання безробітних за актуальними професіями та спеціальностями. Так, навчання за понад 250 спеціальностями пройшли 153 тис. безробітних, у т. ч. 29 тис. осіб навчалися у ЦПТО за 73 робітничими професіями.

                Наразі в реальному секторі економіки спостерігається скорочення попиту на робочу силу. У січні-вересні поточного року 134 тис. роботодавців поінформували  центри зайнятості про наявність 690 тисяч вакансій, що на 8% менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Станом на 1 жовтня 2015 року на одне вільне робоче місце претендувало 10 безробітних, а в минулому році – 8. Скорочення попиту на працівників спостерігалося  практично в усіх видах економічної діяльності. З початку 2015 року роботодавці повідомили державну службу зайнятості про заплановане масове вивільнення 354 тис. працівників, що удвічі більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.