• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДЕРЖСЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ТА ТПП УКРАЇНИ СПІЛЬНО РЕАЛІЗУЮТЬ ПРОЕКТИ ЩОДО ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ

    Опубликовано: 2015-08-03 08:22:14

    31 липня 2015 року голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба та президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков урочисто підписали Меморандум про співпрацю та оголосили про старт спільного проекту щодо підготовки та перепідготовки спеціалістів для українських підприємств. Перший пілотний проект планується реалізувати на базі Київської ТПП та столичного міського центру зайнятості.

    “Приємно засвідчити старт активної співпраці Держслужби зайнятості із Торгово-промисловою палатою України. Ми вже співпрацюємо із Федерацією роботодавців і налаштовані на початок роботи з іншими бізнес-асоціаціями і великими компаніями України, для чого готові підписати відповідні угоди. Сьогоднішній меморандум із ТПП є стартом спільного проекту із професійної підготовки та перепідготовки фахівців під конкретні потреби бізнесу. ТПП активно комунікує з багатьма підприємствами, які мають конкретні потреби у робітниках, а Держслужба зайнятості може забезпечити підбір необхідних фахівців та їх навчання”, – зазначив Ярослав Кашуба.

    Голова Держслужби зайнятості повідомив, що в середньому по Україні рівень працевлаштування по закінченню професійного навчання складає близько 90%. Разом із тим, Київський міський центр зайнятості не має власного Центру профтехосвіти і направляє на навчання безробітних за робітничими спеціальностями у міські заклади ПТО. «По закінченню навчання чи проходження перекваліфікації столичний центр зайнятості працевлаштовує 66,1% безробітних. Зі стартом такого проекту кількість працевлаштованих у Києві збільшиться, адже ми будемо готувати фахівців під конкретні потреби бізнесу», – зазначив Я.Кашуба.

    Він додав, що Служба зайнятості перебуває на шляху реформи та налаштована на ефективне поєднання зусиль із недержавним сектором у напрямку перепідготовки спеціалістів.

    «ТПП України прекрасно знає потреби виробничих підприємств у спеціалістах. А Державна служба зайнятості зі свого боку налаштована максимально оперативно забезпечити необхідну перепідготовку фахівців, які наразі є затребуваними на ринку праці. Новий підхід до перепідготовки передбачатиме максимальну взаємодію з підприємствами, які будуть замовниками кадрів», – зазначив Геннадій Чижиков.

    У пріоритеті спільної роботи структур – вдосконалення системи професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації робітничих кадрів, фаховий рівень яких відповідав би вимогам роботодавців з урахуванням поточної та перспективної потреби ринку праці.

    «Ми хочемо стати сполучною ланкою між працівниками і роботодавцями, партнером служби зайнятості, щоб допомогти в перепідготовці, перекваліфікації цільовим спрямуванням під конкретне робоче місце. Київська ТПП готова взяти на себе частину функцій із навчання та перепідготовки кадрів, тим більше, що у нас для цього є Центр освіти, який якраз і займається реалізацією цих програм», - зазначив Микола Засульський, президент Київської ТПП.

    В останні роки в Україні зросла зацікавленість дуальною системою освіти. Така система характеризується зближенням двох структур – системи професійної освіти і системи зайнятості.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.