• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вимагаємо знизити пенсійний вік для жінок

    Опубликовано: 2015-06-19 13:47:28

    Голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка звертається до фракцій коаліції та опозиції, а також до голови Парламенту з проханням повторно винести на голосування законопроекти про зниження пенсійного віку для жінок із 60 до 55 років.

    «Просимо керівників фракцій опозиції та коаліції негайно повторно винести на голосування  три законопроекти про внесення змін до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», які не набрали необхідної кількості голосів: законопроект №1031-1, №1031-2  та проект закону №1031-3. Також закликаємо народних депутатів прийти та проголосувати за ці законопроекти, особливо тих, хто використовував цю тему для особистого піару, і, у підсумку, не проголосував», - наголосив Микола Кукуріка.

    У Партії пенсіонерів України вважають таке голосування аморальним. За словами голови партії Миколи Кукуріки «Підвищувати пенсійний вік можливо було б  лише у випадку зростання економіки та попиту на ринку праці, а також за умови покращення самих умов життя та праці. Сьогодні цього не відбувається. Тому жінкам надзвичайно складно допрацьовувати до 60-ти років. Держава має використовувати інші методи для наповнення Пенсійного фонду України, приміром, почати виводити бізнес з «тіні», реалізовувати програми підтримки зайнятого населення» - заявив М.М. Кукуріка.

    Нагадаємо, у липні 2011 року пенсійний вік для жінок було підвищено  до 60 років, страховий стаж − до 30 років для жінок та 35 років для чоловіків. Пенсійний вік чоловіків-держслужбовців тоді підвищили до 63 років.

    Окрім того, жінкам дозволили виходити на пенсію на дуже невигідних умовах: якщо жінка має не 20, а 30 років стажу, якщо вона бере на себе зобов’язання ніде 6ільше не працювати, і при цьому вона отримує понижуючий коефіцієнт 0,5% за кожен рік.

    Згодом неодноразово  пропонувалося скасувати цю пенсійну реформу.

    Прес-служба Партії пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.