• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Необхідна системна державна політика з розвитку авіабудування

    Опубликовано: 2015-06-16 11:39:08

    Для покращення ефективності роботи державного підприємства мало змінити  менеджмент та структуру, потрібно на ділі, не на словах, забезпечити йому  сприятливі умови роботи,  серйозно  працювати над глобальним покращенням ділового клімату в країні, створюючи таким чином здоровий попит на продукцію підприємства, заявив президент УСПП і голова Антикризової ради громадських організацій України Анатолій Кінах.

    «Після передачі держпідприємства "Антонов" до складу концерну "Укроборонпром" та зміни керівництва ситуація сама собою не покращиться. Необхідно розробити та втілити системну програму з розвитку та модернізації і підприємства,  і всієї авіабудівної  галузі. Авіабудування вважається передовою сферою виробництва у всьому світі, літаки виробляють лише кілька країн. Отже, концерн «Антонов»  є галузеутворюючим та бюджетоутворюючим підприємством, він  активно втілює в життя передові технології,  тож має отримувати особливу увагу та підтримку від держави. Впродовж багатьох років концерн не мав держзамовлення, виживав на ентузіазмі керівництва та робітників. Така ситуація зараз є неприпустимою», – наголосив президент УСПП.

    «Антонов» у I кварталі 2015 року збільшив чистий прибуток майже у 8 разів – до 330 мільйонів гривень, а нині однією з головних новинок на авіасалоні в Ле-Бурже буде розробка концерну - двомоторний військово-транспортний Ан-178. Тобто, підприємство виробляє складну продукцію з високою доданою вартістю та має гігантський науково-технічний потенціал, який міг би бути реалізований за системного і реального державного сприяння, впевнений президент УСПП.  

    «Зараз має бути сформована державна промислова політика, головна мета якої - зберегти наші унікальні, високотехнологічні підприємства, так як ДП «Антонов», які на даний момент значною мірою потерпають після розриву ділових відносин з країною пострадянського простору. Потрібна програма з диверсифікації експорту. Необхідно  думати, де наша продукція може бути затребувана, допомогти підприємствам вистояти в кризу і зберегти свій науково-технічний, промисловий, інтелектуальний,  кадровий о потенціал», – зауважив А.Кінах. Він згадав, що негативним чином на успішності підприємств відображаються такі податкові новації,  як запровадження додаткового ввізного мита на імпортні товари у розмірі 5-10% та земельного податку, численні адміністративні обмеження НБУ, відсутність доступу на сприятливих умовах до кредитних ресурсів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.