• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закордонні інвестори готові працювати в Україні за умови викорінення корупції

    Опубликовано: 2015-06-09 15:36:19

    Переважна більшість інвесторів, навіть попри складне економічне становище в Україні,  не хотіли б виводити свої активи з нашої держави,  оскільки вважають її перспективною, багатою на ресурси та можливості державою. Однак вони  скаржаться на корупцію та хабарництво, які і далі процвітають у дозвільних та контролюючих органах. Про такі висновки зі своєї зустрічі з групою німецьких бізнесменів розповів в ефірі радіо «Ера» президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    «Практично всі інвестори з-за кордону заявляють, що готові і далі працювати в Україні. Згідно з останніми опитуваннями, наприклад, 97% німецьких компаній, які працюють в Україні,  готові продовжувати роботу у нас. Але ці відповіді були з певними зауваженнями: щоб інвесторам добре працювалося в Україні, потрібно забезпечити сприятливі  умови роботи та рівноправної конкуренції, захистити їхні права, викорінити корупцію. Ці завдання наразі є над актуальними для нашого уряду. Адже один з найпотужніших засобів захисту України –- потужна економіка. Економічно слабкі держави не виграють війни», – вважає президент УСПП.

    «Коли мова йде про загальнодержавне лихо – корупцію, то незалежно від посади і політичного кольору,  всі повинні бути рівними перед законом і відповідати за свої дії. Наразі в Україні немає об’єктивних причин, які б перешкоджали подолати корупцію, здійснювати реформи, окрім єдиної -  відсутність політичної волі та загальної мобілізації у владі», – вважає Анатолій Кінах.

    Президент УСПП наголосив, що має бути напрацьована та реалізовуватися комплексна державна інвестиційна політика, в основі якої б лежав розвиток сучасних високих технологій.

    «Саме інноваційна політика є одною з головних складових підвищення конкурентоздатності української економіки, особливо в умовах інтеграції країни в економічний простір Європи і світу, адже це неминуче збільшить конкуренцію для наших виробників. Досі в Україні реальні заходи, які створюють інвестиційну політику та стимули для розвитку економіки і модернізації,  відсутні» – вважає президент УСПП.

    Лише тісна співпраця з більш розвинутими закордонними партнерами, обмін досвідом та ідеями, довіра та інвестиційна підтримка дадуть нам змогу уникнути небезпечного скочування до сировинного типу економіки, будуть гарним стимулом для розвитку промисловості, переконаний А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.