Закордонні інвестори готові працювати в Україні за умови викорінення корупції

09 июн, 15:36

Переважна більшість інвесторів, навіть попри складне економічне становище в Україні,  не хотіли б виводити свої активи з нашої держави,  оскільки вважають її перспективною, багатою на ресурси та можливості державою. Однак вони  скаржаться на корупцію та хабарництво, які і далі процвітають у дозвільних та контролюючих органах. Про такі висновки зі своєї зустрічі з групою німецьких бізнесменів розповів в ефірі радіо «Ера» президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

«Практично всі інвестори з-за кордону заявляють, що готові і далі працювати в Україні. Згідно з останніми опитуваннями, наприклад, 97% німецьких компаній, які працюють в Україні,  готові продовжувати роботу у нас. Але ці відповіді були з певними зауваженнями: щоб інвесторам добре працювалося в Україні, потрібно забезпечити сприятливі  умови роботи та рівноправної конкуренції, захистити їхні права, викорінити корупцію. Ці завдання наразі є над актуальними для нашого уряду. Адже один з найпотужніших засобів захисту України –- потужна економіка. Економічно слабкі держави не виграють війни», – вважає президент УСПП.

«Коли мова йде про загальнодержавне лихо – корупцію, то незалежно від посади і політичного кольору,  всі повинні бути рівними перед законом і відповідати за свої дії. Наразі в Україні немає об’єктивних причин, які б перешкоджали подолати корупцію, здійснювати реформи, окрім єдиної -  відсутність політичної волі та загальної мобілізації у владі», – вважає Анатолій Кінах.

Президент УСПП наголосив, що має бути напрацьована та реалізовуватися комплексна державна інвестиційна політика, в основі якої б лежав розвиток сучасних високих технологій.

«Саме інноваційна політика є одною з головних складових підвищення конкурентоздатності української економіки, особливо в умовах інтеграції країни в економічний простір Європи і світу, адже це неминуче збільшить конкуренцію для наших виробників. Досі в Україні реальні заходи, які створюють інвестиційну політику та стимули для розвитку економіки і модернізації,  відсутні» – вважає президент УСПП.

Лише тісна співпраця з більш розвинутими закордонними партнерами, обмін досвідом та ідеями, довіра та інвестиційна підтримка дадуть нам змогу уникнути небезпечного скочування до сировинного типу економіки, будуть гарним стимулом для розвитку промисловості, переконаний А.Кінах.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/370355.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua