• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У державній резиденції «Залісся» омолодили понад 8 гектарів лісу

    Опубликовано: 2015-05-05 09:06:14

    Протягом квітня у резиденції «Залісся», яка перебуває в управлінні Державного управління справами, висадили 253 тисячі лісових дерев. Нові дерева тепер з’явились на території більш ніж у 8 гектарів.

    Як пояснили у самій резиденції, це була планова посадка саджанців на місці раніше вирубаних старих дерев. Вибірково-санітарна рубка здійснюється з дотриманням усіх правил лісокористування задля збереження стійкості насаджень, для запобігання розвитку патологічних процесів у лісі, також для забезпечення протипожежних заходів, відповідно до норм Санітарних правил в лісах України затверджених наказом Міністерства аграрної політики.

    Зазначимо, що «Залісся» — це державна резиденція, розподілена на 4 лісництва загальною площею більше 14 тис. га: Заліське, Деснянське, Рожнянське і Літківське. Окрім унікального лісу основну цінність тут становлять тварини, які занесені у Червону книгу. В лісах резиденції можна побачити зубрів, оленів, лосів, косуль, кабанів.

    До 1990 року «Залісся» мало статус заповідно-мисливського господарства, де полювали вищі посадовці. У 2000 році воно перейшло в підпорядкування Державного управління справами. З серпня 2014 року резиденція стала відкрита для екскурсій та відпочинку всіх охочих.

    Нагадаємо, що боротьба з незаконною вирубкою лісу тривє по всій Україні. Зокрема, в Чернігівській області в жовтні минулого року прокуратурою було відкрито кримінальну справу щодо незаконної вирубки лісу (завдана шкода оцінювалась у 5 млн грн). Також напередодні новорічних свят на Чернігівщині велася боротьба із браконьєрами, що знищували молоді ялинки задля власної наживи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.