• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Черкащині зарибнюють Кременчуцьке водосховище

    Опубликовано: 2015-04-23 08:40:42

    Сьогодні у водойму випустили зо 5 тонн мальків коропа. Таких траншів буде ще чотири. Цьогорічне зарибнення особливе. Його вперше проводять коштом підприємств, що забруднюють Дніпро.

    Мальків до Черкас привезли з Іркліївського риборозплідника. Тонна коштує 36 тисяч гривень. Раніше зарибнення проводили переважно коштом підприємців, які займаються рибним промислом.

    – Цьогоріч ми також звернулися до підприємств-забруднювачів водосховища, – розповідає голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Я вдячний їм, що відгукнулися. Це – приклад решті. Дуже добре було б, аби така акція стала традиційною та поширилася на райони. Вона, до речі, відповідає нашій «Стратегії розвитку області до 2020 року», де одним із пріоритетів якраз визначено збереження довкілля.

    Сьогоднішню акцію профінансували такі підприємства, як «Черкаське хімволокно», «Златодар», «Миронівський хлібопродукт», «Перемога Нова», «Металінвест», а також ПП Василевський. Найбільше коштів дало перше товариство. Його голова правління зауважує: для доброї справи не шкода.

    – Ми з радістю відгукнулися на пропозицію від обласної влади, – розвідає Наталія Бажанова. – Розуміємо, що для таких справ бюджетного фінансування замало. Якщо наступний рік запропонують знову взяти участь у цій акції – залюбки долучимося.

    Короп, кажуть фахівці, надзвичайно корисний для водойм. Він допомагає їх очищувати. До того ж ця риба промислова. Поки мальки не розійдуться по акваторії Дніпра – місце зарибнення пильнуватимуть.

    – Уже організована охорона, – зауважує заступник начальника Державної екологічної інспекції в Черкаській області Сергій Поліщук. – У цьому місці принаймні три дні буде заборонений рух човнів. До охорони ми залучаємо також громадських активістів. Окрім того, зараз в області триває операція «Нерест».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.