• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відкрився перший в Україні інформаційно-консультаційний центр Державної служби зайнятості

    Опубликовано: 2015-04-20 08:32:11

    17 квітня 2015 року в Україні відкрито перший Інформаційно-консультаційний центр державної служби зайнятості. Він розташований у приміщенні Харківського обласного центру зайнятості. Під час відкриття центру Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба зазначив, що сьогодні служба зайнятості стоїть на шляху значних перетворень, змінюється не лише її структурна складова, а й підходи до обслуговування шукачів роботи, безробітних і роботодавців, до надання консультаційних та профінформаційних послуг, співпраці із соціальними партнерами.

    «Впевнений, що новостворений Інформаційно-консультаційний центр, використовуючи сучасні методи комунікації, налагодить співпрацю з урядовими, державними, громадськими інституціями, депутатами різних рівнів, забезпечить інформування громадськості, соціальних партнерів, навчальних закладів, роботодавців про державну політику зайнятості населення, стан ринку праці, конкретні заходи, які дозволять спільними зусиллями ефективно вирішувати питання працевлаштування осіб, що шукають роботу, та безробітних, особливо з числа вимушених переселенців з анексованих територій та місць проведення антитерористичної операції та демобілізованих учасників АТО, яких у Харківській області найбільша кількість. Переконаний, що відкритий сьогодні в Харкові Інформаційно-консультаційний центр буде зразком для інших областей»,– наголосив Ярослав Кашуба.

    Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, вітаючи присутніх на відкритті центру, сказав, що сьогодні, коли держава перебуває в складних соціально-економічних умовах і водночас вибуховий розвиток комунікативних технологій потужно впливає на психологію сприйняття інформації, відкритість і доступність державних установ для людей є прерогативою влади. Тому створення такого інформаційного простору в структурі державної служби зайнятості одного з найбільших регіонів країни є своєчасним та вкрай важливим рішенням. Особливо з появою на ринку праці Харківщини такої категорії соціально незахищених осіб, як вимушені переселенці та демобілізовані учасники АТО.

    Голова об’єднання профспілок у Харківській області, депутат Харківської обласної ради Сергій Тесленко поінформував про тісну співпрацю профспілок зі службою зайнятості протягом багатьох років та висловив сподівання, що вона обслуговуватиме громадян ще краще, ще потужніше, ще доступніше, забезпечуючи соціальних захист та гарантії на працю безробітним, своєчасно реагуючи на виклики у сфері зайнятості.

    За словами виконавчого директора Благодійної організації «Благодійний фонд «Мир і порядок» Марії Андреас, державна служба зайнятості – одна з небагатьох державних установ, яка в числі перших об’єднала свої зусилля з волонтерами: були організовані консультаційні пункти для переселенців, узгоджено план дій щодо забезпечення роботою тих чи інших осіб, проведено Ярмарок можливостей. «У нашій співпраці немає ні моральних, ні соціальних, ні інших перепон. Ми готові до більш поглибленого діалогу,– зазначила Марія Андреас.– Відкриття безкоштовного Інформаційно-консультаційного центру державної служби зайнятості дасть змогу людині, перебуваючи в звичайному середовищі, здійснити пошук нових можливостей для працевлаштування, отримати психологічну підтримку, поради, консультації, здобути знання для успішного пошуку роботи та кар’єрного зростання».

    Директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко впевнений, що робота Центру сприятиме підвищенню професійного рівня працівників служби зайнятості. «Саме тут вони зможуть опрацювати сучасні технології обслуговування населення, познайомитися з новими формами та методами інформаційної роботи, вивчати передовий європейський та вітчизняний досвід»,– підкреслив він.

    Учасникам заходу було презентовано новий формат надання інформаційно-консультаційних послуг для різних соціальних груп та вікових категорій населення. Присутніх було ознайомлено з функціональними секторами Інформаційно-консультаційного центру державної служби зайнятості та послугами щодо пошуку роботи, професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, напрямами психологічної підтримки різних категорій громадян. З допомогою фахівців служби зайнятості за лічені хвили можна скласти резюме та безкоштовно розмістити його в мережі Інтернет, відвідати семінари і тренінги з техніки пошуку роботи, вибору професії, організації підприємницької діяльності, які регулярно проводитимуться в новому Інформаційно-консультаційному центрі.

    У рамках відкриття Інформаційно-консультаційного центру державної служби зайнятості відбулись робочі зустрічі Голови Державної служби зайнятості Ярослава Кашуби з керівниками провідних ринкоутворюючих підприємств Харківщини та головою об’єднання профспілок у Харківській області, депутатом Харківської обласної ради Сергієм Тесленком, під час яких обговорювалися стратегічні напрями співпраці, орієнтовані на швидке реагування на потреби шукачів роботи, підприємств, установ та організацій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.