• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литва допомагає українській євроінтеграції

    Опубликовано: 2015-03-24 08:30:27

    Український бізнес розглядає євроінтеграцію нашої країни як життєво необхідний для прогресу процес, головний смисл якого полягає у не стільки у  даті вступу України до ЄС, скільки в  створенні стимулів для формування сучасних європейських стандартів – рівноправної конкуренції, захисту прав власника та інвестора, створенні сприятливих інвестиційного клімату та  ділового середовища. Про це, звертаючись до учасників українсько-литовського бізнес-форуму, який відбувся днями  в Києві,  заявив президент УСПП  Анатолій Кінах. Основними організаторами  форуму стала Литовська асоціація східноєвропейського партнерства та інвестицій та Посольство Литви в Україні.

    «Якщо проаналізувати структуру іноземних інвестицій в Україну та структуру товарообігу, то частка ЄС в іноземних інвестиціях складає близько 70%. Навіть якщо виключити таку специфічну складову, як Кіпр, залишається  близько 50%, частка ж російських інвестицій – 7%. Якщо ж аналізувати товарообіг, то з ЄС йде близько 40% так званого критичного імпорту – передові технології, механізми, устаткування; а з Росії  80% –сировинні ресурси. Дані цифри краще тисячі слів дають відповідь на запитання – куди має лежати шлях України до модернізації та процвітання», – заявив президент УСПП.

    Україна зараз знаходиться у непростій ситуації, коли доводиться не лише модернізувати свою економіку, а й захищати своє право на самоідентифікацію та державність. Однак, завдяки міжнародним партнерам дані виклики Україна здолає достойно, вважає Анатолій Кінах.

    «Проблема кризи завжди має дві складові – необхідність подолати труднощі та не упустити  можливості, що з’являються. Хочу закликати і литовський,  і український бізнес сконцентруватися саме на поглибленні нашої співпраці. Адже у бізнесі України і  Литви надзвичайно багато перспективних точок дотику. Вже зараз в Україні працює близько 250 компаній з литовськими інвестиціями», – зазначив президент УСПП. Він також нагадав, що уже два роки при УСПП успішно функціонує Українсько-Литовська ділова рада, яка  опікується, зокрема розробкою нових двосторонніх проектів і питаннями корпоративної безпеки.

    Анатолій Кінах також висловив щиру подяку державі Литва, яка, попри глобальні політичні випробування та виклики завжди залишалася другом та сподвижником України.

    "Навіть у найважчий для України час Литва залишилася головним захисником наших інтересів в Європі та в світі. Литовський бізнес не лише не тікає з України, навпаки, продовжує вкладати гроші в нові проекти.  Саме так, на ділі, наші литовські партнери доводять суть справжнього добросусідства, партнерства і братерської дружби двох народів», – зауважив президент УСПП.

    Тиждень українсько-литовської дружби в Україні запланований з 21 по 29 березня і має на меті познайомити українців з історією і традиціями Литви, її культурою і етикою, економічною ситуацією, бізнес-середовищем, а також дати можливість українським та литовським бізнесменам налагодити ділові контакти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.