• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Кукуріка: пенсіонерів потрібно звільнити від сплати податку на нерухомість

    Опубликовано: 2015-01-23 08:57:22

    Голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка переконаний, що запровадження податку на нерухомість в Україні  потребує серйозного доопрацювання, а для пенсіонерів цей податок повинен реалізовуватись взагалі за нульовою ставкою.

    «На сьогоднішній день механізм сплати податку на нерухомість потребує серйозних доопрацювань. Недопустимо, щоб пенсіонери сплачувати за так звані «допоміжні господарські будівлі», зокрема хліви, літні кухні, сараї чи  гаражі. Я переконаний, що платити потрібно передовсім за ту нерухомість, де платник проживає фактично.

     Крім того, якщо пенсія залишається «замороженою», доцільно було б пенсіонерів оподатковувати за нульовою ставкою податку.

    В даний момент в законі вказано, що податок братимуть у комплексі. Приміром, якщо в селі проживає самотня пенсіонерка, в якої є старий будинок загальною площею 120 кв. м, включаючи веранду і комори. Поруч у дворі побудована літня кухня на 50 кв. м. Крім цього, господиня тримає десяток курей в сараї, площею 20 кв. м, порося і корову у хліві ще на 30 кв. м., то  згідно з законом, пенсіонерка - серйозний власник нерухомості загальною площею 220 кв. м.», - наголосив Кукуріка.

    «Виходить, що щорічно, починаючи з 2016 року, вона повинна буде платити в сільську казну в середньому понад 1,5 грн. податку на нерухомість. За законом, сільські, селищні та міські ради можуть на свій розсуд змінювати ставку податку і граничну площу, яка підлягає оподаткуванню, тому для пенсіонерів ця ставка повинна бути нульовою» - заявив Кукуріка.

    Нагадаємо, Кабмін встановив граничну площу для оподаткування нерухомого майна. Для квартири (квартир) – 60 квадратних метрів, для будинку – 120 квадратних метрів. Всі квадратні метри, які перевищуватимуть ці цифри, оподатковуватимуть за ставкою 2 відсотки від розміру мінімальної зарплати – 24,36 гривні.

    Прес-служба ППУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.