• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Громадськість заморожують

    Опубликовано: 2014-11-29 19:02:09

     

    Прес-служба ГО «Держави» дізналась про те, як відбувалось засідання Громадської Ради при Міністерстві охорони здоров’я.

    За даними прес-служби ГО «Держава» 28 листопада у великому конференц-залі МОЗ мала відбутись зустріч членів Громадської Ради для обговорення кандидатур на посаду Міністра охорони здоров’я України.

    На сьогоднішній день А. Яценюк публічно висунув кандидатуру В. Лазоришинця. Ряд громадських організацій та цілий ряд експертів пропонують на цю посаду О. Богомолець або В. Курпіту. Є інші претенденти, висунуті своїми організаціями, асоціаціями або в інший спосіб.  Також повідомлено, що О. Мусій публічно відмовився працювати в уряді А. Яценюка.

    Саме тому Громадська Рада МОЗ як найбільш репрезантивний орган громадянського суспільства у сфері охорони здоров`я вирішила провести обговорення та висунення спільного кандидата на посаду Міністра МОЗ. Але їй не дали цього зробити. Нехтуючи попередніми домовленостями щодо броні конференц-зали, членів ГР не пустили не лише в залу, а й у саме приміщення МОЗ.

    У результаті цього, зібрання довелось проводити на дворі, у холод та сніжну погоду. Більшість членів ГР не змирились з такими умовами та розійшлись, через що не вдалось зібрати кворуму потрібного для нормального проведення засідання.

    Громадська Рада Міністерства охорони здоров’я на чолі із Романом Ступницьким вважає, що їм навмисно перешкоджали провести зібрання, щоб не дати можливості висунути власного кандидата на противагу провладному. Це означає, що влада не зацікавлена у співпраці із громадськістю і не хоче, щоб народ контролював її дії та рішення.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.