• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Винницкий некромант, или история задержания ребенка, который разгромил местное кладбище

    Опубликовано: 2014-07-02 12:54:53

    Нещодавно на Вінниччині сталася неймовірна історія. 13-ти літній підліток, житель села Велика Ростівка, розгромив 22 могили на кладовищі та осквернив тамтешню капличку.

    Місцева пенсіонерка Раїса Гордіївна не може стримати сліз біля двох могил рідних людей. Вщент розбито два пам’ятники, на які вона тривалий час збирала гроші з скромної пенсії. Бабці далеко за 70 років, і на своєму віку вона не пам’ятає такої наруги над пам’яттю померлих.

    Сільський голова Великої Ростівки Наталя Дорощук каже, що місцеві люди вимагали, аби встановити та провести вандала коридором ганьби через усе село.

    Коли дізналися, що погром вчинив підліток, не йняли віри, бо ніхто не сподівався, що за страшним злочином стоїть дитина, - повідомляють у місцевому райвідділу міліції.

    Мати хлопця сама виховує їх з братом. Крім цього в неї ще двоє дорослих дітей. Вона віруюча жінка, працює фельдшером. Жінка плаче та запевняє, що розпродасть все, що має, аби відшкодувати людям розтрощені її сином пам’ятники. Каже, що син допомагав її по господарству, відвідував школу, однак останнім часом став озлобленим через нестатки в сім’ї та образи з боку більш заможних односельців.

    З огляду на те, що підозрюваний не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність, до нього судом можуть бути застосовані лише примусові заходи виховного впливу.

    Нагадаємо, що за останній місяць в Україні це не перший випадок масового вандалізму на кладовищі. Так, 6 червня 2014 року в місті Стаханові Луганської області було розбито 26 пам’ятників. Але, якщо порівняти цих два випадки, то в Луганській області пам’ятники розбили з метою пограбування дорогоцінних металів, а на Вінниччині дитина перевіряла свою міць.

    Паплюження па’мяті померлих – це в першу чергу злочин не перед законом, а перед самим собою. Таким вчинкам немає виправдання, особливо коли це скоєно з метою наживи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.