• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Активисты начали кампанию «Украинцы против газеты «Вести»

    Опубликовано: 2014-06-28 17:04:31

    27 червня активісти Громадського сектора Євромайдану пікетували головний офіс газети «Вести». Акція об’єднала близько двох сотень українських громадян, які вимагали від редакції об’єктивно висвітлювати інформацію на своїх шпальтах. Активісти наголошують, що як під час Євромайдану, так і зараз, газета маніпулює свідомістю українців і постійно підмінює поняття у статтях.

     

    Керівництво газети спрацювало на випередження: дізнавшись про намір активістів зібратись під стінами редакції, на той же час, організувало піар-акцію для слухачів радіо «Вєсті», де роздавали власну сувенірну продукцію. Представник радіо «Вести», Павло Новіков повідомив: «Не думаю, що газеті було невідомо, що люди готуються прийти і протестувати. Я на 90% переконаний, що газета знала. Чи є вікторина симетричною відповіддю? Можливо». Активіст Громадського сектора Євромайдану (ГСЄ) Павло Подобєд, додав: «Я зустрів свого знайомого, який розповідає, що за участь піар-акції на підтримку газети «Вести» була запропонована оплата по 50 гривень за годину. Варто зазначити, що людям, які погодилися працювати за таку оплату, повідомили, що це маркетинговий захід, відповідно потрібно лише постояти і потримати кульки».

     

    Учасники акції обурені, що попри розслідування, проведені Міністерством доходів та зборів та оприлюднення інформації про фінансові махінації керівництва газети «Вести», понад 370 000 примірників газети й надалі поширюються в Києві. Активіст ГСЄ Василь Федюк наголошує: «В Україні склалась сприятлива ситуація для проросійських медіа, вони працюють, заробляють на нас кошти та поширюють неправдиву інформацію, таким чином розгортаючи інформаційну війну. Ми вимагаємо заборонити діяльність газети «Вести» в Україні та негайно притягти до відповідальності її керівництво».

     

    Організатор акції, Ігор Луценко зауважив: «Внутрішній ворог набагато гірше зовнішнього. Сьогодні громада повинна бути максимально об’єднаною, посилювати публічний тиск на владу та наполягати на конкретних діях у подоланні нелегальних та корупційних схем діяльності. Ми вимагаємо від влади конкретного кроку – заборонити діяльність антиукраїнських медіа в країні. Вчорашня акція – це оголошення про початок кампанії «Українці проти газети «Вести», мета якої припинити розповсюдження антиукраїнської пропаганди у столиці та інших обласних центрах країни».

     

    Як приклад необ’єктивного висвітлення інформації, активісти навели новину про акцію, яка з’явилась на інтернет ресурсі газети «Вести». “Насправді, їх так звана патріотична акція полягала у зборі проплачених людей та молодиків за списками. Дітям, які теж були присутні вони пообіцяли сувеніри та грошову винагороду. На акції активісти вимагали зняти прапор газети Вести, а не український як наведено у статті. Жодної цеглини у руках людей не було взагалі, як і присутності Самооборони Майдану.” –  коментує активіст ГСЄ Олег Слабоспицький.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.